hur man hanterar bryta ett ben i benet & ankel

Breaking dina ben är en mycket traumatisk och tidskrävande erfarenhet . Jag vet första hand , eftersom jag bröt mitt vadben ben helt i hälften på 2 ställen , i mitt underben och min ankel . Jag var tvungen att ha akut kirurgi och slutade med 9 skruvar , en 6 tum plåt , och en tråd för att hålla ihop allting . ! Wow, jag har ont
1 .
Nu när du är skadad , förhoppningsvis finns det en vän eller familjemedlem som kan hjälpa dig med den dagliga verksamheten och din läkarbesök . Om det är för tröttsamt för dig att hela tiden vara på din kryckor , titta in hyra en rullstol , kan ditt försäkringsskydd även bekostnad . Du måste ändra sättet du gör grunderna . Från att använda toaletten , borsta tänderna , ta en dusch , för att klä på sig . Se bara till att du tar dig tid och hitta det bästa sättet som fungerar för dig . Följande är några tips som kan vara till hjälp för dig i denna nödens stund.
2 .
När du använder toaletten fann jag det bra att ha en robust steg pall bredvid toaletten för att hänga på när man sitter ner och att driva bort av när man reser sig upp , eftersom det kan vara svårt när man bara kan sätta press på ett ben . Utnyttja väggen när du kan , liksom , kan det vara bra när man försöker hålla balansen .
3 .
I början kanske du tycker att det är för smärtsamt och tröttsamt att stå på toaletten sjunker när det är dags att tvätta upp och borsta tänderna . Om du kan , kan du sitta i en stol framför handfatet . Eller du kanske vill ha någon att ge dig ett glas vatten , en skål , och en fuktig tvättlapp så att du kan borsta tänderna en fräscha upp medan du sitter på sängen . Jag hittade detta sätt lättare , så jag kunde sträcka ut benet och inte oroa sig att slå det på någonting. Med min skada jag kunde böja knä , så som tiden gick och jag mådde bättre , vilade jag mina ben försiktigt på en stol stående i badrummet diskhon . Detta bidrog till att hålla mig balanserad .
4 .
För första veckorna , jag fann det lättare och mindre smärtsamt att ta svamp bad . Jag skar upp en stor soppåse och lägg den under mig så jag inte skulle få sängen alldeles blöt . När jag började ta duschar , investerade jag i en duschstol . Dessa är mycket händig så att du inte behöva oroa sig för fallande eller att försöka hålla balansen på ett ben länge . Glöm inte att avsluta din fot och ben med en soppåse innan de fick i duschen . Det är viktigt att hålla din skada torr . Jag tyckte att målare tejp är bättre att använda på huden, eftersom det inte gör ont så mycket som andra när skala bort det . Sätt soppåse på sedan tejpa fast den med tejp målare , sedan använda en annan starkare band på toppen av målare tejp för att hålla vattnet tränger in i påsen . Den målare tejp kommer inte att hålla i sig så se till att använda ett annat band på toppen av det utan det röra din hud . Jag försökte ett par olika band på min hud , det var definitivt trial and error .
5 .
När klä på sig, ta det lugnt och vara försiktig . Om du är i ett varmt klimat , är det mycket lättare att bära shorts så dina kläder inte är störande din skada . Om du behöver bära eller föredrar byxor , är det bäst om de har ett stort ben . Det gör det lättare att dra över dina walking cast /boot utan tillsats av smärta .
6 .
När det är dags att sätta press på foten och benet med kryckor , per din läkare order Återigen ta det lugnt och gå i din egen takt . Till en början kommer det kännas konstigt och även skrämmande men samtidigt kommer du att vara så tacksam och lättad över att du börjat gå igen . Under denna tid bör din läkare föreslå att se en sjukgymnast . Jag hade en terapeut komma hem till mig , så kolla med ditt försäkringsbolag , eftersom det kan täckas . Var noga med att följa allt terapeuten berättar för dig , inklusive att göra övningar när de inte med dig . Jag är säker på att du märkte efter att inte använda benet för ett par månader , blev det tunn och svag . Gör din benövningar som planerat kommer att bygga styrka och hjälper dig att gå . Efter att ha arbetat med min terapeut i 6 veckor, kunde jag gå utan min kryckor . Jag har slutligen kunnat sätta på min sko efter ca 6 månader från den första paus och promenad utanför .
7 .
Kom bara ihåg , även om du går nu betyder inte att du kommer inte att ha smärta eller svullnad , eftersom du kan . Alla är olika så det är ingen berättar hur varje person kommer att göra . Det har varit 8 månader sedan min skada och jag får fortfarande ont hör och där. Jag också upplever svullnad nästan varje dag . Jag fann det lämpligt att avsluta min fotled och ben med ett bandage sedan lägga på min strumpa och sko varje gång jag går någonstans , bidrar detta till att hålla svullnaden nere.

tips och varningar


 • Under hela denna tid av healing kan du se din ben och fot går igenom förändringar . De kan svälla och bli ganska stora , kan du få blåsor runt vristen på grund av trauma , och du kan ha mycket dåliga torkat upp huden på grund av att inte kunna sätta lotion runt din skada för en stund . Du kan få en infektion runt snitt på grund av vätskan i blåsor rinner de sår som försöker läka . Jag gjorde det verkligen . Om din läkare ordinerar dig antibiotika , se till att ta dem , behöver du inte några andra problem samtidigt som dina ben läka upp . Allt detta beror på hur svår din skada . Så du kan inte gå igenom allt detta som jag gjorde . När du kan , lägg lotion på benet och foten runt dina sår så mycket du kan , att bidra till din torr hud . Se också till att hålla dina sår rena genom att ändra dina gasväv och bandage om du kan . Din läkare ska låta dig veta hur ofta man gör detta .
 • Du kan ha flera olika känslor ibland under din läkningsprocess . Du kan få känslomässiga . Du kan börja känna sig hjälplösa , hopplösa , undrar varför detta hände dig , och när du ska gå eller göra själv igen . Du kan även gråta eller bli arg . Det gjorde jag. Jag gick igenom alla dessa känslor , så att inte skämmas eller generad om du gör , alla dessa känslor är normala . Du kommer att få bättre , det tar bara tid och tålamod.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.