hur man hanterar väntan hjärnkirurgi

Varje operation är en ganska skrämmande upplevelse , men att göra med förestående hjärnkirurgi kan vara läskigare än de flesta eftersom hjärnan är så viktigt för mental funktion och livet i allmänhet . Patienter upplever en rad känslor kring kommande förfarandet , från ilska till ångest till rädsla och allt däremellan . inte kväva dessa känslor som de är en frisk del av coping processen för en sådan betydande medicinsk händelse
1 .
Ställ så många frågor som möjligt . Ju mer information du har, desto bättre kommer du att kunna hantera idén om hjärnkirurgi . Var inte rädd att skriva ner en lista med frågor innan du innan operation möte med din neurolog . Fråga om vad som väntar strax före , under och direkt efter operationen . Fråga läkare om riskerna med detta förfarande och oddset i din situation . Ingen mängd av frågor är för många , särskilt när det gäller att vara en informerad patient .
2 .
Utse en hälso förmyndare i händelse av att något går fel . Eftersom hjärnkirurgi är känslig , det finns en chans att något kan gå fel , antingen dödligt eller lämnar dig förståndshandikappad . Om detta skulle hända , utse en nära familjemedlem eller vän att fatta beslut för din räkning . Fil juridiska pappersarbete utse denna person som din hälsa väktare för förfarandet och detalj dina önskemål skriftligt .
3 .
Diskutera dina avancerade direktivet önskemål med familjemedlemmar. Även om du kanske ha en hälso väktare fatta beslut för dig , är det fortfarande en bra idé att diskutera dina önskemål med familjemedlemmar. Detta kommer att begränsa förvirring och negativa reaktion bör besluten fattas om att de inte håller med . Låt dem veta vem din hälsa vårdnadshavare och vara säker på att de vet att dina beslut och utnämningen av denna person är juridiskt bindande. Be dem att acceptera dina beslut och fokuserar på att förse dig med kärlek och stöd under denna svåra medicinsk åtgärd.
4 .
Få dina personliga angelägenheter i ordning. Beroende på graden av din operation, är det viktigt att ha alla frågor för det fall att operationen inte är framgångsrik. Detta kan faktiskt underlätta ångesten kan du ha drabbats om kirurgi . Lämna viktiga papper i en lätt att hitta plats i ditt hem . Knyt ihop alla lösa ändar med familjemedlemmar eller vänner . Uppmärksamma viktiga personer i ditt liv till det faktum att du har kirurgi . Gör förberedelser för vård efter operationen. Ju mer du gör i förväg , desto mindre orolig kan du känna om operationen i allmänhet .
5 .
Tala med en terapeut . Eftersom du kan uppleva ett så brett spektrum av känslor före operation , kan det vara svårt att begripa vad du känner . En legitimerad terapeut , särskilt en som behandlar patienter med allvarliga hälsoproblem , kan hjälpa dig genom dina känslor och komma till rätta med dina kommande operation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.