hur man överlever gallblåsan kirurgi

Så många människor behöver sina gallblåsan bort att det blir en rutin för kirurger men allt annat än rutin för oss att ha det gjort
1 .
Fråga din kirurg om laparoskopisk kirurgi när det har beslutat att du behöver operation gallblåsa . Detta är mindre invasiv än öppen kirurgi som endast ett fåtal små snitt görs . Återhämtningstiden är mycket snabbare och det är mindre efter operationen smärta . Ett litet antal patienter kommer inte att omfattas av laparoskopisk förfarandet för olika hälsoskäl .
2 .
Var beredd på att ha obekväma gas upp till en vecka efter gallblåsa operation om du har laparoskopisk gjort . Din kirurg kommer blåsa magen med luft innan du använder så att din kropp kommer att räkna ut luften som inte är helt bort när kirurgen är klar . Din läkare kan ordinera en anti-gas medicin för dig .
3 .
Undvik mat som kan ha bidragit till ditt dåliga gallblåsan att börja med. Dessa skulle omfatta , läsk , vitt bröd , vitt ris , pasta och vitt socker. Gallsten kan fortfarande utvecklas i den gemensamma gallgången . Men den största anledningen till att du undviker de livsmedel som din gallblåsan inte längre finns att lagra galla . Äta dessa livsmedel kan lätt ge dig diarré efter gallblåsan bort .
4 .
Följ läkarens anvisningar . Han är där för att hjälpa . Om du har frågor , fråga din läkare. I de flesta fall kommer du att känna dig som en helt ny person efter gallblåsan kirurgi . Personligen , gjorde det mig att inse min gallblåsa påverkade min hälsa långt innan jag hade några gallblåsan attacker .

tips och varningar


 • Förbered dig på att vara hemma från jobbet i ungefär en vecka efter operation om du skulle kunna frigöras så tidigt som samma dag eller nästa dag om du väljer laparoskopisk .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.