hur man plattar magmusklerna efter en hysterektomi

En hysterektomi är en stor kirurgiskt ingrepp som kan lämna bukväggen med svaga muskler . Det är viktigt att ge magmusklerna sin ton tillbaka och platta buken för att undvika andra komplikationer och viktökning . Detta kan göras genom bantning och träning på lämpligt sätt. Dagliga vattenintag är viktigt som är en balanserad kost. Särskilda övningar för platta mage muskler efter en hysterektomi inkluderar promenader på en plan yta och stärkande övningar för magmuskelstation väggen . Läkare kan också rekommendera användning av gördlar eller bindemedel mage att hålla magmusklerna på plats tills tonen återgår till det normala
1 .
Drick mycket vatten . Dricksvatten kommer att hålla dig från att bli uppsvälld och uttorkad. Den vanliga rekommenderade mängden dagliga vattenintag är minst två kannor .
flesta kvinnor tenderar att ha binda vatten efter en hysterektomi , men det är på grund av dålig vätskebalans . Du kommer att finna dricksvatten faktiskt får dig att förlora allt detta extra vatten du bär .
2.
Ät en balanserad kost. Som med alla andra kirurgiska ingrepp , är det viktigt att upprätthålla sunda matvanor. Rätt kost hjälper ditt snitt läka snabbare samt behålla de mage tonade muskler och i deras ställe .
3 .
Schemalägg en daglig promenad . Det är viktigt för dig att gå minst 30 minuter om dagen på en torr , plan yta . Detta kommer att bidra tonen alla dina muskler .

Medan du går , se till att stoppa in i magen . Det är OK att koppla av magmuskulaturen när man vilar , men under träning det bästa man kan göra är att hålla dem spända . Om du inte kan gå för en utomhus promenad , gå till ett stort köpcentrum eller varuhus .
4 .
praktiken en rad magövningar . Den mest nyttiga övningar för platt mage muskler är de som innebär liggande på golvet och arbeta upp mot knän .

Rak magövningar utförs med ryggen på golvet och knäna böjda . Spänn magmuskulaturen och håll dem i. Med armarna i en bekväm ställning , höja ditt huvud, nacke och axlar så att du kan titta på dina knän . Håll denna position och sedan sänka dig själv långsamt tills du är tillbaka på golvet . Upprepa 5 till 10 gånger två gånger per dag .
5 .
Bär en gördel eller buken bindemedel . Båda dessa hjälper när magmusklerna är för svaga eller inte svarar snabbt på träning .

Gördlar är helt enkelt underkläder som har extra lycra i dem för mer magen stöd . De passar mycket nära buken och bidra till att hålla magmusklerna i , vilket bidrar till att platta till dem . En buken bindemedel är en elastisk linda som placeras runt buken och fäster med kardborrband . De kan användas direkt efter operation . Både gördlar och bindemedel är lätta att hitta och billigt .

tips och varningar


 • Var uppmärksam på kroppens signaler , att inte pressa dig bortom dina gränser . Hitta en övning kompis så att du inte tränar ensam om du skulle behöva hjälp .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.