hur räta ut ett ben lättare efter en total knäledsplastik

Knäled är ett stort företag . Även om det har potential att radikalt förbättra ditt liv , vara realistiska om svårigheter att återhämtningen --- och den tid och arbete det kommer att ta --- att komma tillbaka till en funktionell nivå . En av de största utmaningarna att återhämta sig från knäled håller på att återta din rörelseomfång . Du måste arbeta målmedvetet på att kunna räta ut benet efter en total knäledsplastik
1.
Börja med en hög kvalitet fysisk-terapi program . Du kan inte göra en positiv återhämtning från knäled utan att gå genom en behandling som drivs av professionella sjukgymnaster som rekommenderas av din kirurg . Ställ upp detta innan du lämnar sjukhuset.
2 .
Sitt med fötterna på golvet framför dig , och böjda knän löst . Vira en handduk runt ankeln av den hårda benet och hålla handduken i båda ändar och bildar ett " band " runt ankeln . Att hålla foten platt på golvet , långsamt upp hälen i mot din stjärt så långt du kan , tum för tum . Skjut hälen tillbaka ut till utgångsläget och upprepa . Gör om 10 repetitioner på varje ben .
3 .
fortfarande satt på golvet , sakta glida hälen ut och tryck knät ner mot golvet , uträtning det så mycket som möjligt . Använd handduk för att hjälpa dig glida benet tillbaka till en löst böjd utgångsläge . Upprepa ca 10 gånger som i övningen ovan . Mål för bara lite mer flexibilitet med varje repetition .
4 .
Din sjukgymnast också kommer att sträcka ut benet för att hjälpa återfå ditt knä : s utbud av rörelse . Detta är en obligatorisk del av behandlingen , och kan vara ganska smärtsamt , men det är absolut nödvändigt att en ordentlig återhämtning . Din terapeut är utbildad att veta exakt hur långt att ta dig , och kommer inte skada dig , även om det kan kännas som det vid den tidpunkten .
5 .
Använd vikt maskiner som en benpress , ben lockar och andra övningar under överinseende av din sjukgymnast för att bryta ner ärrvävnad i gemensamma och öka din rörelseomfång . När du har slutfört sjukgymnastik , bör du fullt ut kunna räta ut benet , eller åtminstone komma så nära som möjligt .

tips och varningar


 • har alltid sjukgymnastik efter denna operation . Du kan inte göra en ordentlig återhämtning utan det .
 • Aldrig
 • push knät förbi den punkt skarp smärta . När du gör dessa övningar , vänta några obehag , men om skarp , skytte smärta uppstår , stoppa vad du gör omedelbart .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.