Vilka är nackdelarna med hjärttransplantationer ?

En hjärttransplantation är ett kirurgiskt ingrepp där patientens funktionsstörning hjärta tas bort och ersättas med ett friskt hjärta . Hjärt-transplantationskirurgin medför allvarliga risker bör beaktas innan man går igenom med det förfarande

hitta en donator Match

Att hitta en donator kan vara svårt. Förenade Nätverket för organdonatorer rapporterar att i november 202C cirka 3000 personer på väntelistan för ett hjärta givare . Om en givare har funnits inom tillräckligt nära avstånd till säkert överföra hjärtat , måste patienten matcha fortfarande typen givare vävnad .

Hjärt-stöd Enheter

Donatorer som inte kan hitta ett hjärta donator har också möjlighet att använda hjärta-stöd enheter . Vissa enheter hjälpa en skadad hjärtfunktion , medan andra enheter bidra till att stärka hjärtat .

Kirurgi Risker

Risker under operation inkluderar blödningar och en reaktion mot bedövningsmedel , enligt National Institutes of Health av hjärttransplantationer . Problem som kan uppstå efter operation inkluderar blodproppar , infektion och avstötning av organet.

Avslag

Avslag inträffar när kroppens immunförsvar angriper de nya hjärtat eftersom den inte erkänner den som en orgel . Enligt NIH , är immunsystemet undertrycka Läkemedel som ges för att hålla immunsystemet från att angripa det nya hjärtat som har identifierats som en inkräktare . Enligt chfpatients. com kommer minst 40 procent av hjärttransplanterade patienter uppleva minst en avvisande händelse . Risken för avstötning är som störst direkt efter operationen , men hjärttransplanterade patienter som måste fortsätta att ta anti-avvisande mediciner hela livet .

Överväganden

Enligt CHFpatients. com , är den genomsnittliga kostnaden för en hjärttransplantation $ 148. 000 , men vissa hjärttransplantationer kan kosta så mycket som $ 287. 000 . Återhämtningen tid för en hjärttransplantation är betydande . Enligt NIH av hjärttransplantationer , kan sjukhusvistelsen efter en hjärttransplantation vara upp till 21 dagar lång . Den förväntade återhämtningen period för en hjärttransplantation operation är sex månader .

Överlevnaden

Enligt American Heart Association , cirka 78 procent av de manliga transplanterade och 76 procent av de kvinnliga transplanterade överlever mer än tre år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.