fördelar och nackdelar med hjärt bypass-operation

Cardio bypass operation är ett allvarligt medicinskt förfarande som bär en viss risk . Det brukar endast genomföras som en " sista utväg ", men sannolikheten för överlevnad och ökad hälsa väger tyngre än oro

Identification

Det korrekta medicinska termen för hjärt bypass är koronar bypass-kirurgi ( CABG ) . Förfarandet förbi blodflödet runt blockerade kranskärlen .

Betydelse

För- och nackdelar med hjärt bypass-operation är okomplicerade . Förfarandet innebär hjärtoperationer och riskerar att orsaka hjärtinfarkt och stroke , liksom andra stora operation komplikationer såsom blödning och infektion .

Överväganden

När en läkare order CABG , det brukar vara det enda alternativet som återstår för att förhindra hjärtinfarkt , stroke eller död . Enligt Dr Andrew D. Michaels och Kanu Chatterjee vid University of California i San Francisco Medical Center , vissa patienter har koronara plack som inte är mottagliga för ballongvidgning eller stentning . Hjärtats kranskärl är för liten , eller det finns en fullständig blockering som inte kan korsas med ballongen .

Fördelar

Efter CABG , angina (bröstsmärta ) vanligen minskas . Även snittet stör inte de flesta människor efter de första två eller tre , beroende på Society of Thoracic Surgeons . En annan bonus är återkomsten av energi och uthållighet.

Prognos

En veckolång vistelse på sjukhuset är normalt , med fullständig återhämtning med så länge som tre månader . Enligt UCLA kirurgiska kliniken, de långsiktiga resultaten av CABG är utmärkta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.