Så för att lindra symtomen kolon obstruktion

Ett kolon obstruktion , som också kallas en tarmobstruktion eller blockering , uppstår när tarmarna fysiskt blockeras eller på annat sätt inte kan ta saken passera . En fysisk eller mekanisk blockering innebär att något bokstavligen fungerar som en barriär för att stoppa upp tarmen . En nonmechanical anledning till en kolon hinder kallas ileus . Enligt National Institutes of Health, kan det bero på kemisk obalans i kroppen , läkemedelsanvändning eller underliggande sjukdom eller infektion . Omedelbar medicinsk vård är nödvändig för att lindra symtomen kolon obstruktion
1 .
Kontakta din läkare om inte kan passera gas, har en tarmtömning eller drabbas av akut buksmärta, och kostförändringar hjälper inte . Dessa symtom , tillsammans med illamående och kräkningar , är förenliga med en rad gastrointestinala problem , bland annat förstoppning , men kommer inte att lösa sig själva om en förstoppning är närvarande .
2 .
Sök omedelbart uppmärksamhet på sjukhus eller annan vårdinrättning . Symtom såsom kräkningar och eventuell uttorkning kan lindras genom tillförsel av intravenös vätska som du håller på att undersökas för att fastställa orsaken till din obstruktion . Om en infektion är närvarande , kan du få antibiotika också.
3 .
genomgå en procedur som kallas nasogastrisk sug för att behandla symtomen av en partiell mekaniskt. Ett rör är gängad genom näsan och ner till din mag -tarmkanalen. Röret insug luft från tarmarna , vilket kan hjälpa till att lindra magont i samband med ett kolon blockering , enligt Mayo Clinic .
4 .
ta mediciner för att behandla paralytisk ileus , en form av tarmobstruktion . Enligt Mayo Clinic är paralytisk ileus det tillstånd som uppkommer när musklerna inte fungerar tillräckligt väl för att driva ner maten matsmältningskanalen . Mediciner som orsakar muskelsammandragningar kan behandla vissa fall av paralytisk ileus . Ibland är det enda sättet att behandla ett ileus är att vänta på att det av sig själv .
5 .
genomgå operation för att avlägsna en fysisk blockering från dina tarmar . Källan till blockering kan vara en tumör , ärrvävnad eller andra strukturella skador . Dessa mekaniska blockeringar som inte tillåter att alla frågor genom tjocktarmen tas bort för att förhindra att potentiellt livshotande komplikationer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.