Varför människor upp i vikt efter gallblåsan bort ?

Även om det finns några fasta studier som bevisar viktökning efter gallblåsa kirurgi , det verkar vara obekräftade uppgifter om att ta bort gallblåsan kan orsaka viktökning hos vissa personer

Funktion

Funktionen i gallblåsan är att hålla galla från levern tills det behövs för att hjälpa metabolisera fett i tarmen . När gallblåsan inte fungerar korrekt eller är smittad , kan det orsaka smärta när de stimuleras att utsöndra galla .

teorier /Spekulationer

Experter på Intelihealth tyder på att viktuppgång inte orsakas av funktionen i gallblåsan , men på grund av den ökade möjligheten för människor att äta fet mat igen . När man äter en fettrik måltid orsakar uppsvälldhet och smärta de flesta människor börjar undvika utlösa livsmedel , ofta ner i vikt innan avlägsnande av gallblåsan . När gallblåsan avlägsnas normalt ätande processer återvändande, inklusive fettrik mat , orsakar viktökning .

Andra överväganden

Efter gallblåsan kirurgi kroppen metaboliserar fett annorlunda , vilket leder till en myriad av biverkningar såsom diarré och förstoppning. När sjuka gallblåsan avlägsnas, galla utsöndras i tunntarmen i långsam och jämn takt , ändra hur fetter är metaboliseras och ibland orsakar viktökning om det inte finns tillräckligt galla tillgänglig . Anekdotiska bevis från Steady hälsa tyder på att äta mindre måltider oftare kan behandla denna orsak till viktökning .

Tips

Lägga fiber till din kost kan hjälpa dig att hålla mag-tarmkanalen flyter smidigt och stöd i viktminskning .

Håll en matdagbok för att se exakt hur många kalorier du tar in för att se hur du kan justera din kost för att stöd i viktminskning eller stabilisering .

Varning

Om du går upp i vikt snabbt efter operationen har din sköldkörtel kontrolleras. Det är möjligt att din viktökning har ingenting att göra med avskaffandet av din gallblåsan .

Vissa människor mår bättre med gallsalter . Rådgör med din läkare innan du lägger dem till din diet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.