alternativ till hudtransplantation

Hudtransplantation är en procedur används för att behandla svåra brännskador och andra hud-skada skador och kan vara ganska smärtsamt att uthärda . Det kräver läkare att ta bort en bit hud ( eller transplantat ) från en donator plats och att transplantera denna patch på en skadad hud yta . Tagställen är vanligtvis delar av patientens kropp med ett överflöd av huden som kan döljas lätt av kläder , såsom inre lår eller rumpa . När ett transplantat av hud tas bort , är det antingen sys eller häftas över det skadade området . Lyckligtvis finns det mindre smärtsamt alternativ

Spray-On hudceller

Spray -on hudceller är en teknik som kan användas för att behandla andra gradens brännskador eller brännskador som skadar de två översta skikten av hud ( för tredje gradens brännskador eller brännskador som påverkar tredje lagret av huden , ympning fortfarande behövs ) . Enligt technologyreview . com , för förfarandet för att arbeta , ett litet urval av en hud vävnad måste tas från patienten . Eftersom urvalet är så litet och kommer sannolikt inte att lämna en märkbar märke efteråt , bör den tas från så nära det skadade området som möjligt . Detta kommer att hjälpa nya hud matcha den omgivande hudens färg och struktur. Provet vävnad är sedan sätta i en särskild inkubering enhet med en lösning av enzymer som extrakt hudens basala celler , eller överhuden stamceller . Läkare kan då spray denna stamceller lösning direkt på en patients sår och nya huden ska börja ta form. Enligt ovan källan , spray -on hudcell teknik kan läka bränna områden upp till 50 kvadrat inches i storlek , och förhållandet mellan storleken av det område den kan behandla och storleken på den erforderliga provet är 80 till 1. Så healing en 50-kvadrat-inch sår skulle kräva ett vävnadsprov som är drygt en halv kvadrattum.

Konstgjord hud

En annan alterative till hudtransplantation är med hjälp av artificiell hud . Till skillnad från spray -on hudceller , vilket hjälper patienter odla sina egna naturliga hud , är konstgjord hud odlas på brickor , och är inte genetiskt specifik för varje individ. Enligt en artikel på dailymail. co. uk , växande konstgjord hud kräver att du kemiskt manipulera fibroblaster , vilka celler som finns i människans som producerar kollagen . Collagen är det protein som ansvarar för att ge huden sin elasticitet och styrka, och genom att lura fibroblaster i överproducera kollagen , delar av konstgjord hud-som är lika tjock som riktig hud-kan så småningom bildade vara . Enligt ovanstående källa , det tar ungefär sex eller sju veckor för kollagen och celler att väva samman och bildar det syntetiska , hud-liknande material , som sedan kan appliceras på sår .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.