uterin fibroid embolisering teknik

Uterin fibroid embolisering ( UFE ) teknik , även kallad uterus artär embolisering ( UAE ) teknik , är en metod för att avlägsna muskelknutor från livmodern . Muskelknutor är godartade och godartade utväxter som kan hända i den muskulära livmoderväggen när kvinnan åldras. Fibroid World uppskattar att någonstans mellan en femtedel och två femtedelar av kvinnor över 35 år har muskelknutor i livmodern

Förekomst av Fibroider

Fibroider är inte så lätt att upptäcka av två skäl : de kan vara mycket liten i storlek , och symptomen de orsakar är mycket liknande dem som orsakas av flera vanliga sjukdomar. Fibroid symtom är svullnad , blödning under perioder, trängningar eller avföring ofta långa perioder , förstoppning och smärta mellan låret ben och i nedre delen av ryggen .

Hur fungerar uterus Fibroida Embolisering Teknik Arbete

Fibroider få styrka från de näringsämnen som de får från blodet . Uterin fibroid embolisering huvudsakliga fokus är att kväva blodtillförseln till muskeln livmoderväggen där muskelknutor . Oavsett om du har en fibroid eller dussintals förfarandet är detsamma.

Förfarandet är smärtfri . Du får en lokalbedövning eller en dos av lugnande medel för att hjälpa dig att förbli lugn och dåsig . Den interventionistiska radiolog som utför förfarandet , passerar en liten kateter i artär i livmodern genom att göra ett litet snitt på huden i ljumsken . Små sandkorn stora partiklar som består av gelatin eller plast svamp förs in i livmodern artär. Dessa partiklar avsätts i ingången till livmodern väggen . Detta skär av blodflödet i livmodern och berövar därmed muskelknutor av deras föda . Över tiden, muskelknutor krympa till en kurs av ungefär 40 till 50 procent på tre månader och så småningom smälter .

Återvinning och biverkningar

Du kommer att behöva stanna på sjukhuset över natten efter en livmoder fibroid embolisering . Dagen efter ingreppet , kommer du att bli utskriven från sjukhuset. Normala verksamhet kan återupptas inom en vecka. Det finns nästan ingen blodförlust . Har dock det förfarande vissa biverkningar, som förekommer hos cirka en sjundedel av de patienter som har genomgått detta förfarande. Normalt är dessa biverkningar är smärta i ljumskarna för ett par dagar , kramper , feber och illamående . De flesta av dessa kan behandlas med hjälp av läkemedel , dock. Förfarandet leder också till krympning av livmodern storlek med ungefär en tredjedel. I ungefär en till fyra av 100 förfaranden , skador i livmodern uppstår . I vissa fall har detta lett till behovet av en hysterektomi . I cirka 2 till 6 procent av patienterna , förfarandet orsakar klimakteriet att börja .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.