vad som väntar när återhämta sig från gallblåsan kirurgi

Din gallblåsa är ett organ beläget i din lever och är ansvarig för lagring av galla ( som stöd i matsmältningen genom att bryta ner fett och vissa vitaminer ) . Om ditt fel gallblåsan, kan det leda till betydande smärta och obehag. Gallblåsa operation sker ofta med hjälp av en laparoskop , som är mindre invasiva och som kännetecknas av en snabbare återhämtning tid

Smärta

Räkna med att uppleva några obehag . Din läkare kommer att smärta medicinering för att lindra obehaget och smärtan kommer att börja lösa inom 24 till 36 timmar ( men kan vara upp till 5 dagar eller längre) . Du kommer att skickas hem med ett recept för smärtlindring.

Äta efter operation

Inledningsvis kommer du att få vätska genom ett IV tills du kan äta , då kommer du sakta gå från en flytande diet till en hård, fettsnål kost . Håll dig till ett ljus diet för de första dagarna för att se hur du tolererar mat .

Din Incision

Du kommer att ha ett snitt som kommer att få lösa maskor ( som inte kräver borttagning ) . Detta kommer att omfattas av en klar tejp , som bör vara kvar i sju till 14 dagar . Räkna med att dina snitt kommer att vara röda i ca 10 dagar . Om du märker ökad rodnad eller pus , kontakta din läkare .

Genomsnittlig Sjukhusvistelse

Enligt NYU Medical Center , de flesta patienter på sjukhuset för en till tre dagar .

efter operation

När du är hemma , om du är kräkningar , har feber som överstiger 101 grader Fahrenheit , erfarenhet ömhet eller dilatation i buken , eller fortfarande inte har fått en tarmtömning efter fyra dagar, bör du kontakta din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.