Hur man avgör om gastric bypass operation är rätt för dig

Om du är påtagligt överviktig och har försökt att gå ner i vikt med diet och motion men har inte varit framgångsrika , kanske du undrar om gastric bypass operation är rätt för dig . En gastric bypass är en operation där magsäcken är häftade att göra bilden mindre så att du inte kan äta så mycket mat . Dessutom är en del av tunntarmen förbi så att du inte absorbera hela den fett eller kalorier som du äter . Gastric bypass patienter tappar cirka 60-80% av sin övervikt (beroende på vilken undersökning man läser ) , men det finns allvarliga risker med kirurgi . Det är inte rätt för alla
1 .
Fundera på hur mycket vikt du har att förlora . Gastric bypass är oftast bara rekommenderas för personer som är minst 100 pounds övervikt . De flesta kirurger fungerar endast på patienter som har ett BMI (Body Mass Index ) på 40 eller över , såvida du inte har vikt sjukdomar som högt blodtryck , sömnapné , eller diabetes . Då de flesta kirurger kommer att fungera på patienter med ett BMI på 35 eller högre . De flesta sjukförsäkringsbolag täcker bara kirurgi för patienter som uppfyller dessa riktlinjer , liksom .
2 .
Lär dig allt du kan om gastric bypass operation , bland annat hur operationen utförs , den förmåner du kan förvänta dig om du har kirurgi , eventuella risker och komplikationer , som krävs eftervård och livsstilsförändringar du behöver göra för att lyckas .
3 .
Förstå att Om du har en gastric bypass , måste du göra ändringar i dina matvanor . Gastric bypass patienter bör inte dricka med sina måltider . Vissa människor inte tål socker efter en gastric bypass . Det orsakar dem att bli mycket sjuka . Vissa människor blir laktosintoleranta efter en gastric bypass och kan inte längre dricka mjölk eller äta mjölkprodukter . Om du inte vill ge upp socker eller mjölkprodukter , får en gastric bypass inte vara rätt för dig .
4 .
Förstå att vikten inte bara betyder " falla av " efter gastric bypass-operation. Patienter förlorar i genomsnitt 60-80% av sin övervikt under loppet av ett år . Och för att förlora all den vikt du vill förlora och behålla den , måste du göra hälsosamma val av mat och du kommer att behöva utöva .
5 .
Fråga dig själv om du är villiga att ta ett stort antal vitamin-och mineraltillskott varje dag för resten av ditt liv . Eftersom en del av tunntarmen inte passeras inte absorberar gastric bypass patienter inte vitaminer och mineraler från maten liksom de flesta människor gör . Därför måste de ta ett antal kosttillskott dagligen . De flesta gastric bypass patienter tar åtta till tio piller vitamin varje dag , och vissa behöver mer än så. Om du inte tar din kosttillskott , kan du utveckla allvarliga bristsjukdomar .
6 .
Fråga dig själv om du är villig att ta regelbundna blodprov för att kontrollera näringsbrist . Gastric bypass patienter behöver ta blodprov en gång eller två gånger per år för resten av livet . Det finns en lång lista av tester som måste göras och de kan bli mycket dyrt . Mina blodprover kosta ungefär $ 1. 200 varje gång jag har dem gjort .
7 .
Fundera på om du har några hygienkrav som artrit som kräver att du tar icke- steroida antiinflammatoriska läkemedel regelbundet eller bara ibland . Personer som har haft en gastric bypass kan inte tar NSAID på grund av ökad risk för magsår , så om du behöver ta dem, bör du överväga en annan form av viktminskning kirurgi .
8 .

Boka ett möte för ett samråd med en bariatric kirurg . Fråga kirurgen om han eller hon rekommenderar gastric bypass operation för dig . Fråga om andra alternativ , liksom .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.