hur du tar bort en cysta pankreas med kirurgi

Enligt Mayo Clinic , ett pankreas cysta en onaturlig ficka av vätska som utvecklas inom bukspottkörteln. Medan många cystor i bukspottkörteln att producera inga symtom alls , där symptomen verkar de innehålla utstrålande buksmärta , en onaturlig känsla av massa i övre delen av buken och kräkningar med eller utan motsvarande illamående . Kirurgi används för att behandla cystor som är potentiellt cancerogena eller på annat sätt orsaka oönskade symtom
1 .
Rådgör med din läkare om ditt tillstånd att besluta om vilken typ av cysta och dina symptom att göra kirurgiskt avlägsnande ett alternativ. Han kommer förmodligen vill att korrekt diagnostisera förekomst av en cysta genom röntgenundersökningar såsom ultraljud eller datortomografi . Dessa tester kommer att ge läkaren med en elektronisk bild av bukspottkörteln så att han kan bättre identifiera och lokalisera problemet . Detta kommer att hjälpa honom skilja mellan en cysta och en pseudocystor . En pseudocystor är en icke-cancer cysta som innehåller celler från andra organ .
2 .
har ytterligare tester genomföras då cysta kan vara cancerogena . Detta görs genom att sätta in en lång nål genom huden in cysta sig vägledas av elektronisk bildbehandling . En liten del av vätskan tömmas , som sedan kan skickas till ett labb för analys . Oavsett om cysta som orsakar symtom , måste den tas bort så snart som möjligt om de tester som kommer tillbaka som visar att cysta är cancer , så bered dig på en möjlighet att operationen mycket snart efter detta förfarande.
3 .
genomgå en operation för att avlägsna en potentiellt cancerogena cysta eller en cysta som orsakar oönskade symptom . Enligt Mayo Clinic , är cysta bort en ganska rutinmässig procedur som garanterar nästan att inte återkomma i frågan . Under operation , kommer en anslutning skapas från cysta till ett intilliggande organ ( antingen i magsäcken , tunntarmen eller den första delen av tarmen ) , vilket gör att cysta rinna utan incidenter . Förfarandet skall användas beror på placeringen av cysta , så du måste lita på din läkares omdöme att välja rätt förfarande för dig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.