hur man hittar den familj som donerade barnets organ

Som en tacksam förälder till ett barn som fått en organdonation , kanske du vill uttrycka din tack vare donatorns familj . Processen att kontakta familjen av ditt barns organdonator kan vara mycket känslomässigt , men i slutändan uppfylla för dig och familjen . Organmottagare önskan ofta information om sina givare , och ofta givare familjer uppskattar att höra från mottagarna . Varje transplantation center har olika förfaranden för att kontakta donatorn familjer , men du kan börja din uppsökande genom att följa vissa riktlinjer .

Skriva Ditt brev


1 .
Berätta för familjen om ditt barn , inklusive förnamn , hemland och alla bröder eller systrar .
2 .
Kvittera dennes familjs gåva och tacka dem .
3 .
Berätta för familjen hur länge ditt barn väntade på ett organ donation och vad den tiden var som för din familj.
4 .
Förklara hur det donerade organet har förbättrat ditt barns hälsa och liv . Välj en specifik aktivitet som ditt barn nu kan njuta av att han inte kunde innan operationen.

Vad inte säga


1 .
noga överväga några religiösa synpunkter , eftersom du inte vet myter om donatorns familj .
2 .
Ta inte med kontaktinformation, t. ex. telefonnummer , adress eller ort . Om givaren familjen bestämmer sig för att svara på dina brev , kan de nå ut till dig genom orgeln upphandling.
3 .
Lista inte namnet på transplantation station där ditt barn fick orgeln . Alla givare /patient identitet information är ytterst konfidentiella.

skicka Ditt brev


1 .
Placera din bokstav i en oförseglade kuvert , som transplantationscentra granska all kommunikation med givare familjer för att säkerställa att identiteten hos patienter och givare inte äventyras .
2 .
Inkludera ett papper med ditt barns namn och datum för transplantationskirurgin i kuvertet . Detta kommer att hjälpa organtransplantation samordnaren identifiera ditt barns givare .
3 .
Lämna in kuvertet till din organtransplantation samordnare . Samordnaren kommer sedan att skicka den till orgel upphandling, vilket kommer att skicka den till familjen .

tips och varningar


 • bli inte förvånad om du hör inte från donatorn familjen . Ditt brev kan ge lindring och tacksamhet till familjen , men det kan ta dem tid att känna sig redo att kontakta dig .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.