övningar för att minska nasal spets svullnad efter näsplastik

Facial operationer blir allt populärare och näsplastik är fortfarande bland topp utmanare . Genom att omforma näsan i liten eller dramatiskt sätt , kan det få balans i ansiktet och skapa en mer estetiskt tilltalande effekt för patienten . Det är dock viktigt att veta att som med alla operationer finns det vissa saker som inte kan undvikas , såsom svullnad . Även om det är ytterst viktigt att vara känsliga med det område som just har opererats , det finns vissa tekniker som kan användas för att minska nasal spets svullnad efter näsplastik .

Massage

Innan någon typ av ansikts övningar på egen hand är det viktigt att rådgöra med din läkare om när det är bäst att börja denna process är . Inledningsvis efter operation , ska du hålla huvudet högt hela tiden , även när du sover , för att minska mängden svullnad runt ögon och näsa . När du har följt alla ordentliga instruktioner från läkaren och fortfarande märker stora svullnader , kan en mild massage bryta upp några ärr som kan äga rum inne i näshålan och minska svullnaden.
Den grundläggande tekniken den här massagen är att ta dig tummen och pekfinger och försiktigt massera de områden som är svullna , med fokus på näsborrarna och spets . Var ytterst försiktig och upprepa dagligen enligt läkarens anvisningar . Du kommer att göra en grundläggande version av en klämmande rörelse och försiktigt fackling näsborrarna mot fingrarna . Massage har länge varit känt för dess läkande effekter, särskilt på att bryta upp ärrvävnad som kan vara orsaken till svullnad i näsan spetsen .

Andra behandlingar

Om du känner att du har följt läkarens order till mycket minsta detalj och har provat massage övningar för att minska mängden nasal svullnad efter din näsplastik , det finns åtgärder du kan vidta som inte är särskilt extrema , men kommer att ändra resultatet av en näsplastik något . Detta kan göras på två sätt . En mindre invasiv teknik är användning av steroid injektioner till spetsen av näsan , där svullnaden sker . Medan steroidinjektioner är oftast det bästa sättet att gå att ta ner svullnaden snart efter ingreppet , det finns alltid möjlighet att ytterligare en operation för att bli av med ärrvävnad och omforma näsan . Det är inte ovanligt att behöva gå tillbaka till läkaren ändra en näsplastik om du känner en översyn kan vara nödvändig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.