vad som väntar efter höftoperation

Många människor har höft kirurgi för att korrigera problem i samband med artrit och ledvärk . Läkare skapa behandlingsplaner för att hjälpa människor genom kirurgi och återhämtningsperioden

Tidsplan

Smärta efter operation kan vara från fyra till sex veckor . Din läkare kommer att ordinera smärtstillande att ta när det behövs . Smärtstillande medicin fungerar bäst när det tas i med jämna mellanrum. Denna medicin kan inte göra smärtan att försvinna , men det kommer att minska svårighetsgraden .

djupa andetag övningar

Din läkare kan du göra djupandning övningar efter din höftoperation . Detta är att hålla dina lungor tydlig och undvika komplikationer som lunginflammation. Sängläge , anestesi och smärtbehandling kan hålla dig från att andas djupt . Du kommer att göra djup andning övningar 10 till 15 gånger varje vaken timme för att förbättra lungfunktionen medan på sjukhuset .

övningar

Ankle pump övningar bidrar till att minska svullnaden i benet efter din höftoperation . Dessa övningar kan också bidra till att avvärja blodproppar i benet . Den här övningen görs genom att peka och böja båda fötterna långsamt . Initialt bör fotled pumpar göras 10 gånger varje timme efter operationen.

Förebyggande /Lösning

för att tillfriskna efter höftoperation , det finns aktiviteter som du bör undvika för att säkerställa korrekt läkning av höftleden . Dessa kan omfatta plocka föremål från golvet , sträcker sig efter fötterna och kliva över ett badkar vägg . Det är viktigt att följa alla läkarens rekommendationer för att säkerställa en tillfredsställande återvinning .

Överväganden

Din kan behöva använda en rullator eller kryckor efter operationen. Det ofta tar sex till åtta veckor för dina ben att läka ordentligt efter operationen , så det är viktigt att inte gå utan din kryckor eller rullator tills din läkare säger att det är säkert att göra det .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.