tidig kontra sen abort

Den främsta skillnaden mellan en tidig och en sen abort är graviditetslängd av fostret, eller hur långt graviditeten har framskridit . Andra skillnader inkluderar den utnyttjade förfaranden , långa förfaranden, återhämtningstiden och kostnaden

Tidsplan

Enligt abortion. com inträffar en tidig abort under de första 12 veckorna av en graviditet , medan en sen abort utförs mellan 13 och 24 veckor . De flesta stater förbjuda aborter efter 24 veckor .

Tidig Term Rutiner

I en tidig abort , en kvinna kan ta en abort piller som gör att livmodern att avvisa fostret , eller välja sug aspiration , ett kirurgiskt ingrepp där innehållet i livmodern sugs ut . Båda metoderna kräver medicinsk övervakning.

Late Term arbetsordningen

Den vanligaste metoden för att utföra en sen abort är dilatation och evakuering , eller D E , där livmoderhalsen är vidgade för att ge plats för en större foster att passera .

Återhämtningstid

En tidig sikt sug abort kan utföras på fem minuter eller mindre , och det oftast kräver bara en dag av återhämtning . Den abortpillret metoden kräver bara en dag av återhämtning , liksom . En D E föregås av flera dagar att ta medicin för att vidga livmoderhalsen , varefter livmodern kommer att återhämta sig helt om ungefär två eller tre veckor .

Pris

Priset för en abort varierar med längden på graviditeten , och vidare längs graviditeten är , desto dyrare blir det . Enligt Feminist Women's Health Center , kan en abort kosta allt från ca $ 300 och uppåt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.