avvek förfaranden septum korrigering

När som helst en persons septum , eller partition mellan näsborrarna , inte är rak , anses det vara en avvikit septum . Avvek septums kan hindra luftflödet i näsan . En person kan vara född med detta villkor eller det kan bero på en skada . Även om det finns mediciner som kan hjälpa till med en avvikit septum , det enda sättet att korrigera det är genom operation

Medicinering

Om du kämpar med symtom som resultatet av en avvikit septum , som att kunna andas genom ena näsborren eller snarkning på natten kan du ta medicin som en temporär fix . Over- the- counter avsvällande medel , antihistaminer och nässprayer kortison kan ge lindring för svårt att andas symtom .

Kirurgi

För att fastställa en avvikit septum för bra , måste du genomgå en septoplasty , som är medicinska termen för kirurgi som korrigerar fel eller avvikelser i septum . Till skillnad från en näsplastik är septoplasties sker helt genom näsborren . Under operationen , rätar en kirurg membranet och kan ibland behöva klippa eller ta bort delar av membranet för att sätta det på rätt position .

Septoplasties kan utföras på din kirurg kontor anläggning , i en specialiserad kirurgi centrum eller på ett sjukhus. Beroende på ditt fall kan du ha operationen görs med en lokal eller en narkos . Operationen tar normalt cirka två timmar och sker i öppen vård .

Kirurgi Resultat

efter din operation kan du behöva nasal förpackningar eller mjuka skenor inuti näsborrarna för att hålla din nyligen formade septum på plats . För de första dagarna , är en liten blödning normalt . Enligt University of Virginia Health System , rekommenderar kirurger inte du kommer tillbaka till arbete eller andra normala verksamhet förrän ungefär en vecka efter operationen .

När du helt återhämta sig från operation , mild och allvarlig symtom på en avvikit septum , som näsblod och kronisk bihåleinflammation, kan försvinna helt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.