liv efter Whipple operation

Whipple operation är en komplicerad procedur utfördes på patienter med pankreascancer . Chefen för bukspottskörteln, tolvfingertarmen, gallblåsan , slutet av gallgången , och ibland en del av magsäcken tas bort . Tunntarmen är ansluten till resterande del av gallgången så galla från levern kan komma in i tunntarmen

Överväganden

En viktig faktor i framgången för Whipple operation gäller upplevelsen av kirurgen . Enligt University of Southern California , Kirurgiska kliniken, är dödligheten i drift mindre än 5 procent i sjukhus som utför en stor mängd Whipple förfaranden .

Potentiella

Fem års överlevnad efter Whipple operation är cirka 20 procent i operationer som utförs på grund av cancer i bukspottskörteln . men , har överlevnaden ökar till cirka 40 procent om cancern inte har spridit sig till lymfkörtlarna

Komplikationer

Möjliga komplikationer till Whipple operation inkluderar bukspottskörteln fistel där läckage av bukspott sipprar genom suturen linjen . Detta är vanligtvis lösas med en tillfällig dränering kateter i buken . Enligt Mayo Clinic , kan viktminskning uppstå omedelbart efter ingreppet . Det är vanligt att förlora cirka 7 procent av preoperativ kroppsvikt .

Varning

pankreascancer Action Network hävdar att äta små måltider fem till sex gånger om dagen kan bidra till att undvika obehaget av en uppsvälld känsla . Följ alla utsläpp instruktionerna noga, särskilt i förhållande till mediciner för pankreas enzymersättningsbehandling . Den återstående delen av bukspottkörteln inte producerar tillräckligt enzymer för att smälta mat ordentligt.

Potentiella

Enligt University of Southern California , Kirurgiska kliniken, har forskare konstaterat att överlevande från Whipple operation skattade sin livskvalitet på 79 procent för fysiska kvalitet och 81 procent för sociala frågor . De flesta patienter visade en återgång till normala funktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.