hur man behandlar en läppspalt

En läpp är ett tillstånd som uppstår i de tidigaste stadierna av graviditeten . När vävnaderna i gommen i munnen inte till fullo form som fostret utvecklas det kan orsaka läpparna att bildas kring de saknade vävnaden , skapa en lucka eller kluvna . Här är stegen för att ta att behandla en läpp när det upptäcks
1 .
Catch den tidigt . En läpp kan plockas upp i början av graviditeten med ultraljud . Senast kommer din läkare att kunna diagnostisera barnet med en läpp strax efter födseln .
2 .
överväga dina alternativ . Även om det kan bara verkar vara en kosmetisk fråga , barn med läpp är mer benägna att drabbas av vissa öron , näsa och halsinfektioner . Ofta kommer de också ha svårt att lära sig tala . Oftast kan en läpp behandlas med rekonstruktiv kirurgi, begränsa eller rentav utesluta utseendet på klyftan helt och hållet och att minska den effekt det har på barnets mottaglighet för infektion .
3.
agera snabbt. Fönstret för att korrigera en läpp är ofta kort , läkare rekommenderar att behandla en läpp till högst 12-18 månader efter födseln på grund av härdning av gommen och munnen vävnad . De flesta försäkringar täcker detta förfarande och många sjukhus är ofta villiga att skapa en betalningsplan att göra förfarandet mer överkomligt.
4 .
Om klyftan har gått obehandlade men barnet eller personen med en läpp är långt utöver det 12-18 månader efter födseln period , kan det fortfarande finnas alternativ som är tillgängliga genom plastikkirurgi . Plastikkirurger har ett överflöd av förfaranden till sitt förfogande och de framsteg som gjorts i bara de senaste åren kan möjliggöra en avsevärd minskning utseende kluven . Rådgör med din läkare för mer information om denna eller någon annan medicinsk åtgärd för en kluven läpp .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.