vad som är inblandad i halsen operation ?

Hals kirurgi , även känd som främre livmoderhalscancer discectomy och fusion ( ACDF ) , varar normalt en till tre timmar . Medan postoperativa instruktioner kan variera med varje kirurg och patient , hals operationer involverar flera standardförfaranden : förbereda patienten , vilket gör snittet , tar ut skivan och skivan fragment , dekomprimering av nerv , förbereda bentransplantat fusion och stänga snittet <. h4 > Du behöver :
Aquacel AG
. Handskar.
Gasväv.
Blairex .
Tvål .

patientförberedelse

Du kommer att ligga på rygg och anestesi ska administreras . När sover , kommer halsen att rengöras och prepped för operation. Om du ska genomgå en fusion med din egen ben , kommer din höft också prepped för en bentransplantation .

hudsnitt

En 2-tums hudsnitt kommer att skära på höger och vänster sida av halsen . Kirurgen kommer att flytta muskler i nacken och tillbaka i matstrupen , artärer och luftstrupe att bilda en tunnel till ryggraden .

Disc borttagning

En tunn nål kommer att införas i ryggraden att hitta den skadade disken . Gång låg , kirurgen kommer in en spridare i kotorna ovanför och nedanför den skadade disken . Svag spänning används för att sprida och separera ryggraden .

Nerve Decompression

Bone sporrar som sitter på din nervrot tas bort och foramen ( där spinal nerv utgångar ) har utvidgats med en borrmaskin . En foraminotomy görs för att ge dina nerver tillräckligt utrymme för att lämna ryggmärgskanalen .

bentransplantat Fusion

Det öppna utrymmet på skivan är beredd att använda en borrmaskin . Om du använder dina egna ben , sedan en hud och muskler snitt kommer att minska över krönet av din höft . Den bentransplantation formas och införas mellan kotorna , metallstavar , plattor och annan hårdvara kan användas för att hålla bentransplantat på plats under fusion .

Stäng Incision

spridaren och upprullningsdon dras från de drabbade områdena , och snitt sys ihop igen med hjälp av suturer . Biologiska lim gnids runt snittet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.