fördelarna med konstgjort hjärta

Enligt American Heart Association , en av tre amerikaner lider av någon typ av hjärt-kärlsjukdom. Årligen nästan 6 miljoner amerikaner dör av hjärtsvikt . I decennier har forskare forskat sätt att bygga ett konstgjort hjärta . På 1950-talet var en hund implanteras med ett konstgjort hjärta , och den första konstgjorda hjärta implanteras i en människa 1969. Ett konstgjort hjärta är en mekanisk anordning som använder elektroniska sensorer för att reglera hjärtfrekvensen och blodflödet . I augusti 26, 2004 , frågan om "New England Journal of Medicine, " en publicerad studie rapporteras att ett års överlevnad bland mer än 80 patienter som fick ett konstgjort hjärta var 70 procent . Även i september- 2009 frågan om " Phoenix Magazine , " en Arizona man rapporterades ha levt 159 dagar med ett konstgjort hjärta i väntan på en hjärttransplantation.

håller liv i väntan Transplant

fönstret för en hjärttransplantation är smal och ett konstgjort hjärta ger viktig tid medan ett hjärta givare finns . Donerade hjärtan måste implanteras i fyra timmar eller mindre när de avlägsnats från en donator , enligt Internet Encyclopedia of Science . Under 2008 var mer än 2. 600 amerikanska hjärtpatienter på transplantation väntelistan .

förbättra livskvaliteten

Tiden är en värdefull resurs . Om din hjärt- sjukdom är så allvarlig att du har fått diagnosen med mindre än 30 dagar att leva och inte är en kandidat för en hjärttransplantation , du ett konstgjort hjärta kan öka din livslängd bortom de beräknade 30 dagar kvar .

inget slitage

Oavsett ålder ett hjärta givare har donerat hjärta använts tidigare . I augusti 26, 2004 , frågan om "New England Journal of Medicine, " en publicerad studie rapporteras att ett konstgjort hjärta skjul behovet av öppen hjärtkirurgi att fastställa eller ersätta felaktiga infödda hjärtklaffar samt behovet av en pacemaker eller defibrillator eftersom mekanisk anordning genereras av noga uträknade luftstötar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.