Hur rengör jag min Penrose avlopp ?

En Penrose drain är ett gummiliknande , flexibel dränering röret som en kirurg placerar i ett sår eller operationssår område . Detta gör det möjligt att dränering av vätska från såret. En Penrose avlopp är avsett för den vätska som ska absorberas av kompress som omger sjön. Patienten kan byta förband själva. Förband bör bytas minst en gång om dagen, eller enligt läkarens instruerar . Bör dock förband blivit blöta eller lös , bör de bytas så snart som möjligt
1 .
Tvätta händerna med varmt vatten och antibakteriell tvål . Om du ändrar din egen Penrose avlopp behöver du inte använda handskar.
2 .
Dra av bitar av tejp som håller förbandet på plats . Genom att arbeta försiktigt och långsamt , bör du kunna undvika att dra i avloppet själv . Ta bort lager av kompress en i taget . Placera bitar av tejp och gasbinda i en plastpåse för destruktion .
3 .
Undersök ditt sår område . Om du upptäcker tecken på en infektion kommer din kirurg behöva behandla området . Tecken på en infektion omfattar rodnad , svullnad , dålig lukt och en dränering som visas gult eller grönt .
4 .
Tvätta händerna noggrant innan det nya förbandet . Använd tvål och vatten för att försiktigt rengöra såret. Med en tvättlapp , torka på ena sidan av det kirurgiska ingreppet , gör sedan samma på andra sidan . Blot området torrt med en ren handduk . Var mycket noga med att inte dra i Penrose avloppet .
5 .
färdigskurna din bitar av tejp . Placera en bit split kompress runt dränering röret , sedan ordna en annan pjäs att överlappa den första . Helt omger avlopp med gasväv . Använda ytterligare gasväv lager om du har en stor mängd dränering . Tejpa gasväv på plats av överlappande varje bit tejp .
6 .
Placera alla dina avfallsmaterial i plastpåse för bortskaffande. Tvätta händerna en sista gång . Anteckna den tid du ändrat din dressing för din kirurg information. Han kan också fråga dig om färg och ungefärlig mängd vätska på gasväv .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.