fibrin borttagande

Konstant dialys kräver kateterisering . När en person använder kateter som under en längre tid , kan en fibrin slida växa runt den . En fibrin slida är en ansamling av celler som så småningom bildar en växande struktur eller material . Detta orsakar ibland dåliga bakterier att växa och orsakar andra komplikationer

Metoder

Den metod för att ta bort ett fibrin beror på patienten. Vissa av metoderna kan vara mer störande än hjälpsamma , såsom att avlägsna katetern . Ta bort katetern kan ta många försök innan de lyckas , och de tar extra tid och pengar för att utföra ur företagsekonomisk synvinkel , för att inte nämna att den tidsplan för dialys kommer att störas och orsaka mer lidande för patienten .

Två metoder som är mer framgångsrika på detta område utan att orsaka så mycket risk är snara tekniken och den elektriska puls teknik. Dessa båda eliminera fibrin slida inifrån kroppen säkert utan några kända komplikationer .

elektroporation

elektroporation uppstår när celler exponeras för vissa nivåer av elektriska pulser som gör membranet genomsläppliga . Detta betyder helt enkelt att andra ämnen kan ta sig igenom cellens membran som annars inte kunde . Den elektriska pulser , om slutade för tidigt , gör det möjligt för cellerna att överleva eftersom membranen återgå till det normala och läka , men om de utsätts för rätt mängd baljväxter , kommer cellerna att förstöras .

När termiska effekter läggs till den elektriska pulser det är inte bara de celler som dödas . Den strukturella vävnad är också förstörda. Genom att rikta fibrin mantlar med antingen reversibel eller irreversibel elektroporation , beroende på skick , med tillsats av termiska effekter , vävnaden och cellerna elimineras på ett säkert sätt .

inre Snare

Med hjälp av en 0,089 nitinol , ståltråd böjd till formen av en loop in av katetern . När det kommer ut genom lumen av katetern är snara tvingas öppna genom kabeln . Det stör fibrin hölje . som skiljer då och faller bort i olika bitar . Den snara fångster detta skräp och därmed eliminerar fibrin skidan .

Detta är en mycket direkt lösning på ett problem , inte kräver återhämtningstid eller bedövning och har en stor framgång. Enligt National Center for Biotechnology Information finns också några komplikationer rapporterats för detta förfarande och det är bara minimalt invasiva till patienten . Ur ekonomisk synvinkel är det också billigt , vilket innebär att fler patienter kan stå för behandling vid behov .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.