hälsorisker med tatuerare

Du bör känna till de potentiella hälsoriskerna med tatuering . Dessa sträcker sig från exponering för sjukdomar och infektioner orsakade av ohygieniska praxis för allergiska reaktioner mot färgämnen och pigment. Tatueringar kan också förvärra en del befintliga hälsotillstånd. Du kan undvika dessa risker genom att söka tjänster i ett välskött tatuerare och en ansvarsfull tatuerare .

infektion och sjukdom

Var uppmärksam på tatuerare : s och tatuering salongen s hygienrutiner . Risken för att oftast diskuteras är det förfarande potential att sprida Staph och andra typer av bakterier på osteriliserade nålar som kan orsaka hudinfektioner . Denna praxis kan också överföra blodburna infektioner som hiv , hepatit , stelkramp och tuberkulos , den amerikanska Food and Drug Administration ( FDA) rapporter .

Begreppet " nålar "är missvisande , men eftersom tatueringar tillämpas med hjälp , inte nålar utan stift , som driver-inte injicera-bläcket i huden , i enlighet med Michigan State University webbplats . Detta faktum kan minska risken för överföring av hiv på grund av HIV dör snabbt när den utsätts för luft , bläck och tvål som används för att rengöra tatueringen .

Reaktioner på färgämnen och pigment

Vet eventuella biverkningar av tatuering bläck på huden, där du kan diskutera med tatuering artist . FDA säger att det finns mer än 50 typer av tatuering färgämnen och att de negativa reaktionerna på färgämnen har rapporterats , både strax efter ingreppet och i vissa fall , flera år senare . Solexponering-inducerad klåda och inflammation har rapporterats också. Vissa biverkningar kan orsakas av allergi för dessa ämnen , både permanenta och tillfälliga tatueringar . Som ett resultat har FDA börjat studera eventuella biverkningar av exponering för bläck ingredienser . Dess National Center for Toxiological Research tittar också på hur färger bryts ner i kroppen .

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA varnar för att den inte har godkänt bläck för användning i tatueringar , och många av pigment i bläck har utvecklats för användning i automatisk färg och trycksvärta . Vissa personer har rapporterat skalning , svullnad , sår ( små hudsår ) och underhud lymphocytoma-en hudreaktion som ser ut som lymfom , enligt Dermadoc webbplats .

FDA varnade också mot att använda postorder eller andra gör- det-själv -kit tatuering , som innehåller sura ingredienser som kan irritera huden .

andra hudproblem

Undersök din hud för olika typer av reaktioner . Tatueringar , särskilt de som innehåller rött bläck , kan leda till bildandet av knölar ( granulom ) eller höjt ärr på hudens yta ( keloider ) , enligt en artikel om tatueringar på Mayo Clinic webbplats .

Människor ibland rapport svullnad och brännande på eller runt sina tatueringar efter att ha fått en magnetisk resonanstomografi (MRT ) test , men det obehag är oftast inte allvarliga och varar inte länge , sade FDA.

byrån inte har godkänt henna för tatueringar , som meddelar att det endast bör användas som ett hårfärgningsmedel .

Vissa personer med psoriasis ( en autoimmun sjukdom som gör upp , fjällande fläckar på huden ) har rapporterat att deras villkor ibland förvärrats efter att de fått en tatuering , enligt National Psoriasis Foundation webbplats .

Förebyggande

Se till att tatuering salongen du använder tar hygieniska försiktighetsåtgärder för att skydda dig . Till exempel råder Mayo Clinic potentiella kunder att kontrollera med den lokala eller statliga hälsodepartementet att ta reda på vad licenser ansedd tatuering anläggningar bör ha och vilka regler de måste följa . Leta efter en med ett gott rykte , ser rent och har välutbildad personal .

anläggningen bör använda en autoklav ( värmesterilisering enhet ) att sterilisera all återanvändningsbar utrustning .

Se till att tatueraren bär handskar och tar nålar ( pins ) från ett nytt , försluten förpackning och använder färska partier av pigment , brickor och containrar för dina förfarande .

tatuerare ska antingen avstå från att röra något som inte deltar i tatuering processen ( telefon , pennor mm) tills proceduren är klar eller ska byta handskar omedelbart efter detta för att förhindra förorening från andra källor , enligt Michigan State University hemsida .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.