vad är syftet med lins i ögat ?

Det mänskliga ögat är en märklig orgel . Den justerar automatiskt på grund av förändrade ljusförhållanden och anpassar fokus för sina bilder på olika avstånd . Bilderna strejk den bakre väggen av organ och omvandlas till elektriska impulser som överförs till hjärnan . En av de viktigaste komponenterna i denna process är linsen

Funktion

Linsen är en rund , konkav , öppen struktur ligger längst fram i ögat . En tunn , transparent skikt kallas hornhinnan skyddar linsen från skada , stötdämpande den känsliga vävnaden i vätskefyllda främre kammaren . Som en bild in i ögat i form av ljusvågor , vänder linsen bilden och bestämmer var den landar i förhållande till bakre delen av ögat .

nödvändigheten av Iris

iris kommer att känna igen du som den färgade delen av ögat . Det är faktiskt en muskel som omger linsen att kontrakt och expanderar för att justera linsen " form . När en människa tittar på ett föremål , komprimerar iris kontrakt och linsen , vilket gör det tjockare . Men när en människa tittar på ett närliggande föremål expanderar iris och sträcker linsen , vilket gör det tunnare . Detta beror på den typ av ljusstrålar in i ögat från olika avstånd . Justeringen av linsen gör att inverterade bilder kommer att landa på baksidan av ögat .

Lens utveckling

Det mänskliga ögat börjar utveckla två veckor efter befruktningen . Alla större öga strukturer, inklusive linsen , form under de närmaste fyra veckorna . Ögat fortsätter att utvecklas under loppet av de kommande sju månader , och barnet kan se när ögat är ansluten till hjärnan via synnerven . Denna period av utveckling är prekär , som ögat är särskilt utsatta för infektion eller mutation .

Lens Försämring

I både människor och djur försämras linsen med åldern . Före 40 års ålder , objektivet är ändå flexibelt och snabbt att justera för föremål på olika avstånd . Efter 40 års ålder , börjar linsen att hårdna , vilket gör ögat tar längre tid att fokusera . Iris måste arbeta hårdare för att stretcha och komprimera objektivet , vilket gör att ögonen att känna sig trött och öm med långvarig användning. Linsen kan också gradvis moln över tiden , vilket gör bilderna suddiga och färgerna mindre levande . En grå starr är grumling av linsen .

Lins Kirurgi

Katarakt småningom kan beröva dig vår syn . För dem som levde före 1900-talet , var blindhet på grund av grå starr vanligt. Men med tillkomsten av avancerade ögonkirurgi , kan molnighet linser ersättas med plastglas i några minuter . Förfarandet kräver endast lokalbedövning och patienten kan återvända hem efter avslutad . Vissa djurägare har detta ingrepp som utförs på sina husdjur , liksom .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.