enucleation i ögat

Enucleation är en operation där kirurgen tar bort ett öga från en patient . Läkare i regel endast utföra enucleation som en sista utväg när hälsan hos patienten är i allvarlig fara annars . De flesta patienter återhämtar sig väl och ofta återvända till mycket normalt liv efter operationen

Skälen för Kirurgi

Läkare utföra enucleation i ögat när det inte finns något annat sätt att nå en bra lösning för patienten . Intraokulära cancertumörer , infektioner i ögat , allvarliga ögonskador och kosmetisk förbättring ( när den befintliga ögat är illa skadad ) är alla orsaker till att en kirurg kan utföra enucleation .

Kirurger

Enucleation utförs vanligtvis av en ögonspecialist kallas en oftalmologiska plast och rekonstruktiv kirurg . Dessa kirurger komplett omfattande ögat särskild utbildning , till exempel en gemenskap med American Society of Plastic Ögonoptikerförbund och rekonstruktiv kirurgi.

Enucleation vs Urtagning

Enucleation inte ska förväxlas med en liknande operation som kallas urtagning av ögat . Enucleation är fullständigt avlägsnande av ögat, medan urtagning lämnar vita av ögat och musklerna ögat bakom . Operationen som väljs beror på behoven hos den specifika patienten .

Kirurgi

Beroende på patientens , kan kirurgi vid antingen en öppenvårdsmottagning eller på sjukhus . Patienter som är unga och friska har ofta operation som ett öppenvården förfarandet , men vissa patienter behöver en sjukhusvistelse efter operationen. Narkos används för kirurgi . Kirurgen placerar ett implantat gjorda av gummi eller polyeten i den tomma uttaget och fäster muskeln i ögat till implantatet .

postoperativ Överväganden

Vissa komplikationer kan uppstå efter operationen . Blödning och infektion är båda problemen . Blödning sker främst till patienter som tar blodförtunnande medel eller som har en blödningssjukdom . Detta behandlas med smärtstillande medicin , som andra behandling inte anses vara effektiv . Infektion sköts med antibiotika . Omedelbart efter operation , patienter använda ögondroppar som innehåller antibiotika och steroider gånger dagligen i en månad . Detta skyddar mot infektion och främjar mer snabb läkning .
Några veckor efter operationen , patienter kan ha en anpassad protes öga som gjorts av en specialist kallas ocularist . Den ocularist målar protesen för att matcha patientens kvarvarande ögat. Patienter rapporterar ofta att andra människor inte ens känner igen protes som inte är ett normalt öga . Patienter kan återgå till sitt normala liv , men kräver regelbundna undersökningar av ögonspecialister för resten av livet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.