fotled fusion vs fotled ersättning

Om svår vristskada påverkar din livskvalitet , sedan en vrist fusion eller vrist utbyte kan vara ett alternativ för att lindra smärta . Fotleden är en viktig gemensam som hjälper dig att bära vikt och absorberar inverkan . Kirurgi för en vrist skada kan bidra till att minska smärtan och återställa din rörlighet

Definition

Ankle Fusion är en behandling där en del av ett skadat ben tas bort och sedan en metallplatta och skruvar sätts in för att hålla gemensamma tillsammans medan de ben säkringar tillsammans . En fotled ersättning ersätter också tre skadade ben i fotleden , men en artificiell gemensam används för att ersätta dina ben .

Behandling

Ankle ersättning är ofta att föredra förfarande i stället för fotleden fusion eftersom fusion kan minska fotled rörlighet . Ersätta kirurgi innebär ofta något fel , som det utbytta fotleden kan försvaga eller skadas och kräver ytterligare kirurgi .

Betydelse

Ankle ersättning och fotled fusion sker när medicineringen inte minska smärta , eller skador på fotled är permanent .

Recovery

återhämtningstid vid fotleden ersättare cirka tre månader och kommer att innebära användning av kryckor eller en rullator i flera veckor . Ankle fusion återhämtning innebär också flera veckor utan att belasta foten på den drabbade vristen . Fullständig återhämtning kan ta flera månader till ett år när vristen är smält .

Alternativ

Det finns några icke-kirurgiska behandlingar för att ankel fusion och utbyte , inklusive användning av mediciner, anpassade skor , hängslen , sjukgymnastik och viktförändringar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.