gemensamma operationssalen instrument

operationssalen instrument finns på plats för att möjliggöra en läkare snabb tillgång till dem för alla medicinska ingrepp. Vissa mediciner och instrument är vanliga i operationssalen så att läkare och sjuksköterskor kan fatta snabba beslut för att ge den bästa vården för kritiskt skadade patienter utan förlorad tid .

Skalpell

En skalpell är den skarpaste skärande verktyg som förekommer allmänt i en operationssal . Skalpeller används av kirurger för att göra de första snitt i patientens kropp . Bladet är utformat för att göra den punkt snitt ren , vilket förkortar läkningstiden och tillåter kirurgerna att bättre kontrollera blödning medan operationen pågår .

bandage och konfektion Medical Sax

bandage och kläder medicinsk sax titta som vanliga saxar spara för böj i dubbla blad efter de två förenas . Detta böja möjliggör en minskning dra som det instrument används för att snabbt ta bort kläder i en nödsituation rummet inställningen eller för att ta bort bandage från en patient utan att störa såret täcks .

Defibrillator /Monitor

En defibrillator enhet är ofta hålls på plats i operationssalar i händelse av plötslig hjärta stopp . Enhetens två paddlar skicka en elektrisk stöt genom patientens kropp och in i hjärtat , förhoppningsvis jump- start pumpning av den täta muskeln . De flesta enheterna är bärbara , väger mindre än 14 kg. , och kan användas i flera nödsituationer under loppet av en dag .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.