vad är en Jackson - Pratt hudtransplantation ?

Jackson-Pratt refererar inte till en typ av hudtransplantation , utan är det varumärke för en medicinteknisk produkt som kirurger använder för att leda bort vätskor från patienter efter många typer av operationer , inklusive vissa hudtransplantation förfaranden

Your Skin

Hud täcker hela kroppen och är den största enskilda organ hos människor . Det yttre lagret ( överhuden ) , omfattar cirka 5 procent av din hud , och den tjockare inre lagret ( dermis ) består de övriga 95 procent .

hudtransplantation

Enligt Medline Plus , en tjänst av National Institutes of Health , kan hudtransplantation göras för ett antal olika orsaker, inkluderande behandling av mycket stora sår eller brännskador och huden förlust på grund av hudsår Kommer infektion eller hudcancer .

Typer av transplantat

En kirurg ta bort frisk hud från en persons kropp vid den så kallade givarstället . MedLine Plus anger att de flesta människor behöver en delad tjocklek hudtransplantat , som använder de två översta skikt av hud från epidermis och hela dermis . Givaren plats för denna typ av transplantat är ofta skinkorna eller insidan av låret . En full tjocklek hudtransplantation behövs när människor upplever djupare vävnad förlust och är en mer komplicerad procedur. En kirurg måste ta bort hela tjockleken av hud från givaren webbplats tillsammans med muskler och blodtillförsel . Denna typ av transplantat som brukar tas från hud och muskler klaffarna i ryggen eller bukväggen .

Fluid Ansamling

Fluid samlar ofta i områden där kirurgi utförs . Bortsett från att orsaka smärta och svullnad, kan denna vätska uppbyggd långsamma läkningsprocessen och öka risken att få en postoperativ infektion .

Tömning av Fluid

En Jackson-Pratt drain är en fristående sugsystem . Den består av en tunn gummislang som en mjuk rund squeeze lampa bifogas . En kirurg kommer in ena änden av röret till den del av kroppen där vätskan samlas . Den andra änden av röret är passerade genom ett litet snitt ( cut ) i huden . Den squeeze glödlampa bifogas denna änden av slangen . När lampan trycks platt , det skapar sug som drar vätska på lampan, där den samlar in .

Recovery

Enligt Medline Plus , patienter tillfrisknar vanligen inom två till fyra veckor efter en split-tjocklek hudtransplantation . Efter en full tjocklek graft , patienter ligger vanligtvis på sjukhuset i en vecka eller två och kräver en längre återhämtningstid . Mängden vätska som rinner från såret minskar som helande börjar . Om en patient kvar på sjukhus , kommer hans vårdgivare övervaka dränering och avgöra när du tar bort Jackson-Pratt avlopp . Om en patient att ta hand om ett sår hemma , kommer han att behöva följa noggranna instruktioner av sin vårdgivare . Om brunnen hålls på plats längre än nödvändigt eller inte brydde sig om ordentligt , kan patienten få en infektion och hans sår kanske inte läka ordentligt . .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.