vad är en kapsel endoskopi ?

En kapsel endoskopi är en liten trådlös kamera som används för att ta bilder av mag- tarmkanalen . Kameran , som är ungefär lika stor som ett vitamin , sväljs av patienten och sedan färdas genom kroppen

Så fungerar det

När kapseln färdas genom mag-tarmkanalen kameran snaps tusentals bilder . Bilderna överförs till en brännare som bärs som ett bälte runt midjan .

Funktion

Det finns flera skäl till att en läkare kan rekommendera en kapsel endoskopi förfarande inklusive gastrointestinal blödning , Crohns sjukdom , cancer , celiaki , polyper eller som en uppföljning test efter röntgen .

Betydelse

En kapsel endoskopi kan bättre ta bilder av tunntarmen , ett område som inte nås enkelt med en vanlig endoskopi , vilket är en lång, böjlig slang med en videokamera ansluten till slutet . Tunntarmen är inte heller lätt ses av röntgenstrålning.

Risker

bilder av dålig kvalitet som orsakas av mat eller avfall i mag -tarmkanalen är en risk för en kapsel endoskopi förfarande . Detta kan kräva att behöva upprepa proceduren. Det finns också en 1 till 5 procent risk för att kapseln kommer att fastna i mag- tarmkanalen .

resultat

Alla bilder på från kapseln undersöks av en läkare , som ser för avvikelser inom mag-tarmkanalen . Resultat kan ta några dagar till en vecka .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.