vad som är normalt blödning efter vaginal hysterektomi ?

En vaginal hysterektomi utförs oftast för att lindra menstruella problem eller på grund av ökad risk för cancer , muskelknutor eller endometrios . Några blödningar är vanligt efter en vaginal hysterektomi , men det borde inte vara tung eller långvarig

Identification

En vaginal hysterektomi är kirurgiskt avlägsnande av livmodern och ibland äggstockarna och livmoderhalsen genom slidan . Denna typ av hysterektomi har en kortare vårdtid och lägre risk för komplikationer än en abdominal hysterektomi .

efter operation

Efter en vaginal hysterektomi , är det normalt att ha en blodig urladdning . Detta bör inte vara tyngre än en normal menstruation och bör kräva användning av dambindor .

Varaktighet

Normal vaginal blödning efter en hysterektomi bör pågå i några veckor . Om blödningen avtar och ökar eller om blödningen är mycket tung , kontakta din läkare.

Risker

Det finns en risk för ökad vaginal blödning om du lyfter något tyngre än 20 pounds eller ha samlag före sex veckor efter operationen.

Överväganden

Även om det är normalt att ha lite blödning efter en vaginal hysterektomi , bör det inte vara tyngre än din menstruation och ska pågå i några veckor . Det finns risker med en vaginal hysterektomi , såsom blodproppar , problem med narkos eller infektion .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.