Definitionen av rhizotomy & återhämtningstid

Rhizotomy är ett kirurgiskt ingrepp som utförs som svar vissa neurologiska sjukdomar och i vissa fall för att minska allvarlig ryggsmärta. Aspekt rhizotomy och selektiv dorsal rhizotomy finns rutiner avsedda att behandla olika villkor . Beroende på vilken typ av förfarande , mängden eftervård och tiden för återhämtning som krävs kan variera

Dorsal Rhizotomy-Definition

sjukdomar som cerebral pares kan orsaka ett tillstånd som kallas spasticitet , där musklerna i vissa delar av kroppen permanent kontrakt . Selektiv dorsal rhizotomy är en metod för behandling av detta tillstånd . Under selektiv dorsal rhizotomy , identifierar kirurgen och skär några av de nervtrådar från ryggraden som kommunicerar med den drabbade muskeln . Förfarandet permanent minskar spasticitet , även om det inte löser andra problem i samband med neurologiska sjukdomar som cerebral pares .

Fasett Rhizotomy-Definition

facettleder är de som länkar intilliggande kotor i ryggraden . Problem med facettleder kan orsaka smärta i olika delar av kroppen , beroende på vilka nerver påverkas . I de fall då smärtan blir svår eller inte kan behandlas framgångsrikt med andra metoder , kan läkarna ta till radiofrekventa rhizotomy . Under detta förfarande , en elektrod spets nål används för att tillämpa intensiv värme till små nerver i facettledens , dödande nerven så att den inte kan bära signaler .

Dorsal Rhizotomy-Återhämtningstid

Omedelbart efter ett selektivt dorsala rhizotomy , patienter kvar vanligtvis på sjukhuset för en till tre dagar . Vanligtvis kan patienten återuppta äta fast föda en dag eller två efter operationen och kommer att förbli på narkotiska smärtstillande för två till tre dagar . Patienterna behöver i allmänhet omfattande sjukgymnastik , som kan pågå i veckor eller månader efter ingreppet , även om omedelbar eftereffekterna såsom smärta , stickningar och brännande i nerverna i allmänhet i högst två veckor .

återhämtningstid för Facet Rhizotomy

Radiofrekvensablation rhizotomy är mindre invasiv och har i allmänhet en kort återhämtningstid. Det är oftast ett öppenvården förfarandet att även kan genomföras med lokala anesthesic . Patienter ofta släpps inom en timme .

Komplikationer och återhämtning

Som med alla kirurgiska ingrepp kan komplikationer fördröjning avsevärt återhämtning . Möjliga komplikationer av dorsala rhizotomy kan innehålla smitta eller komplikationer från anestesi , trots att båda är ganska ovanliga . Radiofrekvent rhizotomy att behandla facettledens problem kan orsaka komplikationer såsom infektioner eller lågt blodtryck , även om komplikationer från detta förfarande är sällsynta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.