Saker att forskning innan du väljer en plastikkirurg

Plastikkirurgi utförs för att förbättra kroppens funktioner eller ändra kroppens utseende . Plastikkirurgi kan indelas i två allmänna kategorier : rekonstruktiv och kosmetisk . Rekonstruktiv kirurgi fokusera på att korrigera fel eller skador på kroppen , medan kosmetisk kirurgi ingår saker som normalt inte förbättrar kroppens funktioner , såsom näsa jobb och bröstförstoring. Det finns många saker som bör utredas och övervägas innan de genomgick plastikkirurgi .

Hälsorisker

Operationer av alla slag , även mindre operation kan bära hälsorisker . Kirurgi innebär att skära i huden som kan utsätta kroppen för infektion och orsaka blödningar. Om infektion uppstår kan det störa resultatet av det kirurgiska ingreppet. Enligt Mayo Clinic , " Om du har en historia av hjärt-kärlsjukdomar, lungsjukdomar eller fetma har du en högre risk att utveckla sådana komplikationer som lunginflammation, stroke, hjärtinfarkt och blodproppar i benen eller lungorna . " Du noga bör överväga huruvida operationen du önskar är värt tillhörande hälsorisker .

Alternativ

Det är viktigt att vara absolut säker på att plastikkirurgi är rätt val för dig innan de genomgick en procedur . När en operation är gjort , kommer det sannolikt är oåterkallelig. En aspekt av att se till att kirurgi är det rätta valet är att hitta alternativ till förfarandet . Till exempel är fettsugning en form av kosmetisk kirurgi som innebär att ta bort fett från kroppen , men en liknande effekt kan vara möjligt genom att följa en aggressiv diet och motion plan .

Kostnad

Plastikkirurgi kan bli mycket dyrt och det belopp som debiteras för operation kan variera kraftigt från en läkare och ett förfarande till en annan . Det är viktigt att ta reda på om din hälsa försäkring kommer att täcka något av kostnaderna i samband med förfarandet. Enligt Mayo Clinic , kosmetiska operationer oftast inte omfattas av sjukförsäkring planer , men rekonstruktiva operationer och operationer som tar en legitim oro för hälsan kan täckas . Om du väljer att gå vidare med förfarandet , forskning läkarna att utföra den typ av önskad operation och hur mycket de tar betalt för operation .

Din kirurg

Innan du väljer en kirurg , bör du undersöka oegentligheter historia kirurger du överväger . Många stater tillåter enskilda att få tillgång till information på läkare , såsom missbruk historia , försäkring , klagomål , utbildning historia och branschorganisationer , genom att staten medicinska styrelsen eller Department of Health. Du kanske kan söka läkare register online på webbplatsen för ditt statlig sjukvård ombord eller Department of Health. Du bör också träffas personligen med din kirurg innan det slutliga beslutet att se till att du är bekväm med honom och förfarandet . Mayo Clinic anges att tillfredsställande resultat är mer sannolika om din läkare är erfarna och certifierade i sin specialitet med en lämplig erkänd av American Board of Medical Specialties . Till exempel är The American Society of Plastic Surgeons en specialitet organisation som kräver att EU läkare att ha minst tre års plastikkirurgi erfarenhet . Det föreningens webbplats kan du söka din kirurg namn för att se om han är medlem .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.