bröstimplantat och fibromyalgi

För fibromyalgiker , kunde till och med tanken på att ha bröstimplantat vara smärtsamt . Fibromyalgi kännetecknas med utbredd smärta i hela kroppen och en ökad mängd av smärta receptorer som är alltför känsliga . Det innebär att fibromyalgiker är i ständig smärta . Alla la fysisk eller psykisk stress ökar bara intensiteten . (Se referenser 1 )

Fibromyalgi Problem

Samtidigt som alla med fibromyalgi har ont , kan placeringen av smärtkänslighet varierar från patient till patient . Enligt Fibrocenter , en webbplats där man kan lära sig om fibromyalgi , kan smärtan vara i olika områden samtidigt , eller det kan röra sig och ändra från dag till dag . Vissa människor kan ha större obehag i bröstet , armar och rygg. Andra kan uppleva de mest smärta i höfter , ben och fötter . Att handskas med bröstförstoring kan vara mycket svårt för en fibromyalgi patient som redan har vassa eller utstrålande smärta i bröstet innan operationen .

kirurgiskt ingrepp

Bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp , men även det enklaste kirurgi är en pärs för fibromyalgipatienter . Den anestesi ensam får lämna dem känsla utmattad i flera dagar . American Society for Estetiska Plastic Surgery rapporterar att saltlösning implantat kräver ett mindre snitt än silikongel implantat . Men alla snitt resultera i intensiv smärta för fibromyalgiker , för enligt Mayo Clinic , " hjärnan och ryggmärgen process smärtsignaler annorlunda , de reagerar starkare på beröring och tryck , med en ökad känslighet för smärta . " Och även om kirurgen beslutar att placera implantat ovanpå muskeln istället för under den , kunde vikten av implantat mot huden vara mer smärtsamt än att göra en djupare snitt och låta muskeln stödja implantatet . Det finns inget sätt att förutsäga hur slutresultatet kommer att känna för någon med detta villkor .

Recovery

Samtidigt är det viktigt att stiga upp och flytta runt och de flesta patienter kan oftast gå tillbaka till arbetet inom några dagar bröstförstoring operation , tar total återhämtning en månad eller två .

fibromyalgidrabbade kommer inte att kunna gå tillbaka till arbetet så snabbt , eftersom deras kroppar tar längre tid att komma över operation . Under den första veckan eller så kommer bröstet vara känslig och öm , med möjliga täthet och klåda . Svullnad och blåmärken är också vanliga.

Eftersom smärtan är redan för människor med fibromyalgi , kommer nivån av smärta intensifieras och håller längre. Svullnad kan orsaka smärta för dem som andra bara kan känna det som obehag , och de kommer att ömma för en längre tid .

Komplikationer

Även för människor utan fibromyalgi , ömma bröst och hårdhet kan biverkningar som aldrig försvinna . Dessutom kan det finnas problem med bröstvårtan området Domningskänsla . Fibromyalgi patienter kan uppleva smärta redan innan operationen till en sådan grad att det känns som om deras bröst håller på att rivas . Djupare smärta skulle vara svårt för dem att tolerera .

ärrvävnad som utvecklar runt implantatet kan också lägga till obehag . Ännu större komplikationer och smärta kan uppstå när det växer på ett sådant sätt att den pressar för hårt på implantatet , och kirurgi för att reparera problemet inte kan vara effektivt . Detta kan resultera i bröst som ser hårt och runt . Det finns också möjligheten för infektion eller implantatet går sönder , särskilt när de reser ett mammogram .

Utveckla Fibromyalgi efter Bröstimplantat

Vissa kvinnor har utvecklat fibromyalgi efter att ha bröstimplantat bristning . A 2001 studie utförd av US Food and Drug Administration där 344 kvinnor med silikongel implantat fann att sannolikheten för att detta händer var 2,8 gånger större om gelen hade läckt ut utanför kapsla ärrvävnad . Kunde dock studien inte skilja kvinnor som utvecklat fibromyalgi före implantationen från de som utvecklat det senare .

smärtlindring och andra frågor

Fibromyalgipatienter behöver särskild vård , oavsett om bröstimplantat görs för stödsystem eller ombyggnad är . De kan prata med sin läkare innan operationen om smärtlindring , eller arbeta med en smärtklinik . Hemsjukvård kan också göras tillgänglig för hjälp under återhämtningsperioden . Den aides kan erbjuda bad , sjukgymnastik , hjälp med hushållsarbete och även springa ärenden om det behövs . Plus en sjuksköterska kan ge i hemmet hälsokontroller . Eller, om det är överkomligt , kan de lämnas ut till en licensierad återvinningsanläggningen eller hotell eller spa där licensierade hälsovård människor kan övervaka deras återhämtning dygnet runt , sedan använda hemvård när de släpps .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.