buken bindemedel efter operation

Du kanske tror att tjock, vit gördlar till phono i buken är något som hör hemma i din mormors garderob , eller är reserverade för användning under huden-tight svarta klänningar . Men bär en buken bindemedel-ungefär som en gördel-ofta kan vara till nytta efter buk operationer

Operationer som kräver buken Bindemedel

Abdominal bindemedel används ofta efter många operationer som påverkar magen . Bukplastik-en bukplastik-är en vanlig operation som kräver användning av en kirurgisk bindemedel . Dessutom kräver vissa kejsarsnitt , hysterektomi och kirurgiska ingrepp mot övervikt med hjälp av en pärm . Detta beror främst på snitt i varje av dessa operationer .

Syfte

Det huvudsakliga syftet med buken bindemedlet är att ge stöd till området som har upplevt svåra trauman . Patienter som genomgår en operation som kräver ett stort buksnitt ofta bär en pärm att lätta på trycket som tillämpas på snitt och hjälpa läkningen . Bindemedlet kan också hjälpa patienten hantera vardagliga aktiviteter , såsom hosta , skratt och promenader .

Dessutom kan bindemedlet är sammandragning av buken stöd omsättning i området och minska postoperativt svullnad, som hjälpmedel vid kirurgiska återhämtning .

Bukplastik patienter också bära en buken bindemedel för att hjälpa omforma deras överkroppar efter kosmetisk kirurgi .

Steg 1 Binder

För mer omfattande operationer , patienter behöver två buken bindemedel . Den första , eller steg 1 bindemedel , är tjock och mycket begränsande. Detta bindemedel är vanligtvis bärs ständigt , beroende på läkarens order , för ungefär en vecka , medan den kirurgiska området är i de första stadierna av healing .

Steg 2 Binder

När en patient har examen från steg 1 bindemedel , kanske hennes läkare rekommendera en annan pärm för långvarig användning. En etapp 2 bindemedlet är mindre skrymmande och smidigare att bära , starkt liknar den elastiska gördlar vanligen säljs i varuhus . Beroende på läkarens order , kan patienten behöver inte bära etapp 2 bindemedel ständigt .

Använda Binder

Vanligtvis du linda buken bindemedel runt överkroppen och fäst det med kardborreband . Steg 1 bindemedel är justerbar för att säkerställa en lämplig passform som post- operativ svullnad varierar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.