ep studie & ablation : vad som väntar

En EP Studien är en procedur som kallas en elektrofysiologi Studien, som genomfördes för att fastställa orsaken till hjärtarytmier . Beroende på resultatet av EP-studie , kan din läkare rekommendera genomgår en kateter ablation för att behandla arytmi . En kateter ablation är en av ett antal förfaranden som kan bli följden av en EP studie , och är en av de vanligaste

EP-studie

Om du har blivit ombedd att genomgå en EP studien är det att du har hjärtarytmi . Hjärtarytmi är en oregelbunden hjärtrytm. En EP Studien är tänkt att upptäcka källan till hjärtarytmi och avgöra vilken behandling som skulle vara lämpligast att dina symtom . När beslutet att genomgå en EP undersökning har gjorts , finns det ett antal saker att göra innan förfarandet faktiskt inträffar .

innan förfarandet

Det första man måste komma ihåg är att du inte får äta eller dricka efter midnatt på dagen för förfarandet och till dess att förfarandet är över . Det enda undantaget är när du måste ta mediciner som ordinerats-dessa bör tas med en liten klunk vatten . Var noga med att berätta för din läkare om du har några allergier mot fisk och skaldjur , röntgen färgämne , eller jod , om du tror att du är gravid , du tar blodförtunnande medicin eller har blödningsproblem , och om du är diabetiker

Tester före ingreppet

Du kommer att genomgå blodprov , röntgen och EKG före Europaparlamentets studien börjar. Du kommer att vara vaken under hela proceduren . Du kommer att få bära glasögon , hörapparater , proteser och , och händerna kan vara fastbunden på operationsbordet. Du kommer att ges ett lugnande medel och en intravenös nål kommer att startas. En blåsa kateter kan startas samtidigt . Ditt blodtryck kommer att övervakas under hela förfarandet för din säkerhet.

Procedure

För att inleda förfarandet , kommer ett bedövningsmedel tillämpas på ljumsken . Två plaströr , eller slidor , kommer att införas i en ven och en artär i ljumskarna . En tunn , flexibel slang , en så kallad kateter , också kommer att införas och guidas till ditt hjärta . Läkaren kommer att titta på utvecklingen av katetern över x -ray . Denna process bör vara helt smärtfri . Läkaren kommer då att använda kateter för att stimulera arytmi . Om arytmin måste stoppas på något ställe läkaren kan stoppa den omedelbart . Om en chock måste ges för att stoppa arytmi , kommer du inte att kunna känna det . Detta förfarande bör ta en till tre timmar . Tala om för din läkare om du känner någon smärta alls under din EP-studie .

Kateter Ablation

Om en kateter ablation krävs som en följd av EP-studie , kommer det normalt ges medan du fortfarande i Europaparlamentet lab . Ablation förstör vävnad som ansvarar för arytmi använda koncentrerad ljudvågor . Beroende på resultatet av EP-studie , kan vävnaden vara orsaken till oegentligheter i samband med hjärtslag . Ett antal kateter ablationer kan administreras under samma förfarande. Den katetrar kommer då att tas bort .

efter ingreppet

Ditt blodtryck kommer att kontrolleras två till tre timmar efter ingreppet . Du kan ha en del blåmärken och svullnad där katetern fördes in . Om du genomgått en kateter ablation då du kommer att hållas över natten på sjukhuset . Se till att någon kommer att köra dig hem efter ingreppet och inte anstränger dig för minst sju dagar efteråt . Också försök att undvika att gnugga ablation webbplatsen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.