fettsugning metoder

Fettsugning är en kosmetisk kirurgi operation som använder en suganordning att ta bort oönskat fett i vissa områden av kroppen , inklusive buken , lår och skinkor , halsen och ryggen på vapen .

Torr Fettsugning

Också känd som " traditionella " fettsugning , är torr fettsugning den första typen av fettsugning där endast narkos användes . Det har nu fasats ut som en metod för fettsugning på grund av den potentiella ökningen komplikationer den skapar för patienten , såsom svår smärta , blodförlust och tillfälliga orörlighet .

SVULLEN

I juni 2010 är SVULLEN den vanligaste fettsugning använda tekniken. Den uppfanns av Dr Jeffrey Klein 1985 och innebär en stor mängd lokalbedövning lösning som injiceras i fettet som orsakar det att bli SVULLEN eller svullna . En utökad fettlager gör liposuctioning lättare , förträngda blodkärl minskar blodförlust och postoperativ smärta minskas . Som allmän anestesi inte används , är de risker som anges under Dry Fettsugning undvikas .

Våt och Super Wet teknik

Lokalbedövning lösning används , men i mindre volymer än SVULLEN tekniken . Generellt för den våta metoden finns det en lägre volym än den mängd riktade fett , medan det i super våta metoden finns det en lika stor mängd till mängden av riktade fett . Adrenalin kan läggas till i narkos lösning i båda teknikerna .

Ultraljuds fettsugning ( UAL )

En stor mängd SVULLEN sprutas med ett specialutformat kanyl ( ett ihåligt rör av rostfritt stål ) , som i andra metoder , men nästa ultraljudsvågor släpps ut till riktade fettcellerna vilket får dem att spricka eller " smälta " innan avsugning . Det finns ett antal olika typer av UAL , nu senast Vaser LipoSelection , ofta kallad bara " Vaser " , som använder ultraljud med hög frekvens vibrationer att bryta fettceller isär . Nackdelen med detta förfarande är att det i regel tar längre tid och kostar mer än andra metoder men i slutändan ger kirurgen mer kontroll och skyddar andra vävnader , och genom att använda saltlösning märks det mindre blödningar och blåmärken .

Power tekniker ( PAL )

Power levereras av en elmotor eller tryckluft till en fettsugning kanyl som antingen ger en snabb in- och-ut rörelse eller en snurrande rotation . Denna rörelse , normalt bara ett par millimeter , läggs till de större och tillbaka rörelser skapade av kirurgen . PAL har mindre aktör trötthet , lättare och smidigare fettborttagning , och färre trauman de behandlade vävnader som den oscillerande spetsen passerar genom fibrös vävnad lättare .

Laser fettsugning

Laser energi används för att bryta ner fett istället för gallret verkan av en kanyl . Den är anpassad till små områden av fett , som hakan, där det kan finnas vissa hud åtstramning från lasern , men är inte så effektiv på att avlägsna större områden av fett . Fettsugning lasrar är speciellt utformade för att endast rikta fettceller , skydda muskel-och nervvävnad . Detta precision innebär ofta mindre smärta , snabbare läkning och mycket lite blåmärken efter ingreppet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.