stängd näsplastik operation

En sluten näsplastik , också känd som en endonasal näsplastik , är en operation som utförs genom att göra snitt insidan av näsan . När snitt görs både i och utanför i näsan , kallas detta en extern näsplastik . För båda operationerna gäller snitt är i allmänhet samma . Snitten är gjorda inne i näsan, och , trots att svårare än yttre rhinoplasties , endonasal operationer tillåter fortfarande för många att omforma möjligheter

Fördelar

När får ett endonasal näsplastik i motsats till en extern näsplastik , finns det ett minskat behov av kirurgisk dissekering . Det är också mindre sannolikt att nästippen kommer att behöva extra stöd efter operation . Risken för postoperativ ödem blir sämre , och den synliga ärr risken elimineras som operationen utförs inne i näshålan . Drifttid är i allmänhet kortare än när de utför en extern näsplastik . Med en endonasal näsplastik , svullnad är minimal och återhämtning är snabb .

Nackdelar

Eftersom operationen utförs inne i näsan kanalen , kirurger har begränsad tillgång , alltså en begränsad förmåga att uppnå vissa förändringar . Kirurgen kan inte se på alla områden insidan av näsan . Det är därför en endonasal näsplastik vanligen rekommenderas till patienter som bara begär subtila förändringar av näsan .

kvalifikationer

Personer med kort nosspetsar , kortare näsor med KÄCK tips eller icke-krokiga näsor är kandidater till endonasal rhinoplasty kirurgi . De med över förväntat näsor ( lång tips ) , stora näsor med hängande ändar , får krokiga näsor ( ofta på grund av brutna ben ) och de med stora klumpar på bryggan på sin näsa inte vara en kandidat för en endonasal rhinoplasty och bör välja den externa versionen istället . Endast minimal brister bör fastställas med en stängd näsplastik .

Förberedelser

Före operation , acetylsalicylsyra och produkter som innehåller acetylsalicylsyra bör undvikas . Dessa produkter tunna blod och gör att risken för postoperativ blödning öka . Vitamintillskott bör vidtas för att främja läkning minst en vecka innan operationen . Låt din kirurg veta om du kommer ner med en kall innan operationen , eftersom det kan orsaka komplikationer . Montering kalla kompresser och placera dem i frysen innan operationen är klokt eftersom det blir svårare att fylla dessa uppgifter efter operationen. Inköp ljus livsmedel . Rengör ansiktet både kvällen innan och dagen för operation med en antibakteriell tvål för att hindra bakterier från att orsaka en hudinfektion . Undvik att äta under dagen för operation och se till att få minst 7 timmars sömn i förväg .

postoperativ Fördelar

Efter en endonasal näsplastik även en enskild meddelande symmetri i ansiktet . Även den minsta förändring i näsan kan ge intryck av symmetri . Storleken på näsan , om det ökar eller minskar kommer också att märkas . Ofta hjälper det med en persons självförtroende. Ibland operationer utförs av hälsoskäl , som minskad andningssvårigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.