vad är exenteration i ögat ?

Exenteration , enucleation och urtagning är de tre stora kirurgiska strategier som används för behandling av allvarliga medicinska ögonproblem . Av dessa tre är exenteration den mest radikala alternativet : Det är avlägsnande av alla i ögat , de associerade muskler strukturer , och ibland en del av omloppsbanor ben ( benet runt ögonhålan ) . Exenteration används för avancerade former av okulär cancer , när andra metoder för cancerbehandling har misslyckats

kirurgiska ingrepp

I allmänhet är exenteration anställd som det enda alternativet för behandling av stora tumörer i och runt ögonhålan , på ögonlocket eller ögongloben inom synnerven, eller på näthinnan . Exenteration i ögat är normalt det enda alternativet att helt utrota en okulär , cystisk eller bihålecancer samtidigt förhindra att det upprepas efter andra metoder har misslyckats .

exenteration som behandling

Noggrann undersökningar , med hjälp av CT-scanning och ultraljud , används att fastställa den förmodade effekten av exenteration . Enligt en indisk medicinsk genomgång av ögats exenteration anslagna på PubMed. org , " de flesta . . . utfördes för försummade okulär maligna lesioner . " Slutsatsen är att äldre medicinsk rådgivning och behandling kunde ha gjort exenteration onödigt .

påverkan av kirurgi

Ett antal potentiella problem med exenteration kirurgi . Främst och inneboende i förfarandet är en komplett och permanent förlust av syn i det borttagna ögat . Den operativa metoderna kräver en mycket skicklig kirurg för att hantera och manipulera de många muskulära strukturer i ögonhålan . Dessutom är bakterie-och virusinfektioner en stor risk efter operationen.

postoperativa komplikationer

Ett antal postoperativa komplikationer kan inträffa . Även vidare tumörtillväxt är ganska sällsynta, kan cystor bildas i och runt ögonhålan . Postoperativ smärtlindring är viktigt att säkerställa korrekt läkning och bekvämlighet för patienten . Långvarig smärta är den vanligaste frågan som uppstår efter operationen , vanligtvis i form av öronproblem , bihåleinflammation och smärta runt ögonhålan .

Long-Term Management

Kosmetisk uppmärksamhet är ofta nödvändigt för patientens komfort . Omedelbart efter operation kan patienter väljer att bära en ögonlapp att maskera operationssåret . Ett urval av protes-vanligtvis montering i ögonhålan-kan monteras och slitna efter operation , efter måttlig healing . Proteser kan också förankras i patientens ansiktsben , men först efter fullständig postoperativ läkning skett .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.