vad är recanalization av äggledarna ?

Recalanization av äggledarna är ett förfarande för att ta bort en blockering med hjälp av speciella katetrar i en klinisk miljö . Blockering av äggledarna ( äggledarna faktor infertilitet ) är en av de vanligaste orsakerna till kvinnlig infertilitet . Äggledarna är mycket fin tub -liknande strukturer som förbinder äggstockarna till livmodern . Äggen från äggstocken färdas normalt genom äggledarna där de kan mötas och befruktas med spermier . Ibland kan rören bli blockerade eller trånga , förebygga graviditet . Detta kan ske i en eller båda äggledarna

Orsak

Den vanligaste orsaken till äggledarna infertilitet är inflammatoriska sjukdomar ( PID) . PID är en allmän term som används för att beskriva inflammation i livmodern , äggledarna och ibland äggstockarna . Det är allmänt orsakade av upprepade sexuellt överförbara infektioner som klamydia eller gonorré ( även om detta inte alltid fallet ) . Om den inte behandlas , ärrvävnad kan bygga upp , vilket leder till blockering av äggledarna och infertilitet . En eller båda rören kan blockeras . Om man är blockerad , beroende på hälsa i äggstockarna på den sidan , kan du fortfarande att kunna föreställa sig naturligt

Andra orsaker

Andra orsaker till äggledarna infertilitet inkludera endometrios . tidigare utomkvedshavandeskap , tidigare bukkirurgi ; historia av infektion med missfall eller abort och tidigare eller pågående infektion med gonorré eller klamydia . Även tuberkulos är relativt sällsynt i västvärlden , kan den orsaka infektioner i äggledarna som kan en brusten blindtarm . Alla dessa kan orsaka ärrvävnad , slem och skräp för att bygga upp i äggledarna vilket kan leda till blockering . ,

Förfarande

Under förfarandet i X-ray avdelningen kommer du att bli sederad och ett spekulum ( en anordning som används för att öppna slidan och visa livmoderhalsen och omgivande vävnad ) kommer att införas i slidan på samma sätt som under ett cellprov . En liten tub som kallas en kateter förs in genom livmoderhalsen , in i livmodern och till äggledarna förbi blockeringen . En speciell typ av färg är sedan snabbt ut . Om färgen syns på röntgen som passerar genom äggledaren och in i bukhålan , fanns det ingen obstruktion. Om inte kan en liten ledare noggrant ledas genom katetern och manipulerade för att ta bort blockeringen .

Ett alternativ till denna metod är att sticka en liten ballong genom katetern och försiktigt blåsa det på platsen för blockeringen . Recanalization kan också göras kirurgiskt .

Effect

En översikt av det nationella institutet för klinisk spetskompetens säger att om blockering är det nära till uterus ingången ( proximal ) , då blockeringen tas bort i 70 procent av fallen . Graviditet uppnås i upp till 20 procent av dessa fall .

Risker

Enligt National Institute for Clinical Excellence , de största riskerna är perforation av äggledarna ( 1 till 10 procents chans ) , intraabdominell blödning Händer infektion ( som är relativt sällsynt ) och utomkvedshavandeskap , där graviditeten utvecklas i äggledarna och som 8 procent av tiden .

Överväganden

Om du har missbildningar faktor infertilitet orsakad av endometrios eller inflammatoriska sjukdomar Är din risk för blockering placeras längre bort från ingången till livmodern ( distala ) . Denna typ av blockering är svårare att behandla med den här tekniken , så din läkare kommer sannolikt att diskutera en alternativ behandling med dig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.