vad är stomal stenos i gastric bypass ?

Enligt American Academy of Family Physicians , 67 procent av amerikanerna är feta eller överviktiga . Fetma är kopplad till allvarliga hälsorisker såsom hjärt- kärlsjukdomar, diabetes och artros och kostar $ 117. 000. 000. 000 per år. Många står inför dessa risker väljer viktminskning operationer , såsom Roux -en-Y gastric bypass eller RYGB som är den vanligaste . Dessa operationer har risker också, och en av de vanligaste är stomal stenos

Gastric Bypass

I RYGB kirurger skapa en magsäcksficka och en förbi malabsorptive del av tunntarmen . Andra förfaranden kan innebära helt enkelt restriktiva åtgärder. Resultaten med RYGB innehålla en begränsning på hur mycket magen bekvämt har och hur mycket som absorberas . Den avsedda och typiska resultatet är viktminskning . RYGB är ett allvarligt förfarande med risk för dödlighet på 1 procent och risken för allvarliga komplikationer vid 10 procent . Stomal stenos är i grunden när anslutningen mellan magen och bypass är för trång .

Stomal Stenos

Stomal stenos förekommer i ungefär 9 till 20 procent av RYGB patienterna . Majoriteten av patienterna med stomal stenos inom några månader efter operationen. Det främsta symtomet på villkoret är ihållande kräkningar även efter en enkel flytande kost intag. Inte anses vara en av de mer allvarliga potentiella biverkningar av gastric bypass operation , det är en sen komplikation som lätt kan diagnostiseras och behandlas. I de flesta fall inte kräver ytterligare kirurgi .

Överväganden

Patienter som genomgår RYGB är särskilt utsatta för näringsbrist , och om stomal stenos inträffar , är riskerna betydligt större. Patienter ska rådas att följa en proteinrik kost och ta multivitaminer med järn , B 12 , och kalcium . För att förhindra kräkningar , bör patienter skära maten i små bitar , grundligt tugga maten innan de sväljer , äter långsamt och att inte dricka någon vätska förrän minst en timme efter måltid , enligt American Family Physician .

Behandling

För att diagnostisera stomal stenos , kommer läkarna utföra en övre gastrointestinal endoskopi , där en liten upplyst rör förs in genom munnen i det drabbade området. Om läkaren inte kan sätta i 9-mm endoskopet genom stomin och inga sår i området iakttas, är ballongvidgning utförs . Det tar i genomsnitt 2,1 försöker med ballongen förfarande innan situationen är löst . Läkaren första kommer att försöka med en 13-mm ballong , och gå upp till 16 eller möjligen 18 mm öppning restriktionsområdet .

Komplikationer

Behandling med endoskopisk ballongvidgning är vanligen framgångsrik , med endast cirka 3 procent av patienter återvänder med stomal stenos igen . En liten risk för perforation föreligger med förfarandet . Om endoskopi inte fungerar är operation oftast nästa alternativ för patienten .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.