vad positionering används vid främre livmoderhalscancer discectomy under operation ?

Spruckna eller diskbråck är en vanlig orsak till allvarliga nacke och skuldra . Även om det finns en mängd olika icke-kirurgiska ingrepp som kan hjälpa behandla eller lindra detta tillstånd , är främre livmoderhalscancer discectomy också ofta klarar att korrigera ett diskbråck i halsryggen . Med detta förfarande , som med alla förfaranden , är korrekt kirurgisk placering viktigt att se till att kirurgen får tillgång till diskbråck i patientens hals

Diskbråck

halskotor är de sju översta kotor i ryggraden precis under skallen . Mellan varje par av kotor är en skiva som består av en tuff yttre lagret runt en geléliknande centrum . Om det tuffa , fibrösa yttre ring på spinal skiva försvagas eller urartar , kan några av de mjuka centrala delen av skivan pressa sig ut och komprimera den känsliga nervrot , som orsakar svår smärta i nacke , axlar eller armar .

Behandlingar

Läkare ofta behandla cervikal smärta med läkemedel , sjukgymnastik eller andra icke-invasiv teknik . Om ingen förbättring , dock , eller patientens tillstånd fortsätter att försämras, kan främre livmoderhalscancer discectomy och fusion vara nödvändigt .

kirurgiska Positionering

Det är viktigt under alla operationer att patienten får adekvat placeras för att ge kirurgen tillräcklig tillgång och samtidigt undvika stress och påfrestningar på patientens leder och lemmar . Några vanliga kirurgiska positioner är lithotomy position ( patienten ligger på rygg med knäna böjda och spridas brett med stigbyglar ) , liggande ( patienten ligger nedåt på ett plant bord ) , och ryggläge ( patienten ligger med framsidan upp på en plant bord ) . Främre cervikal discectomy utförs med patienten i ryggläge .

Förfarande

För det första är generell anestesi administreras och en andningsslangen placeras . Kirurgen gör ett snitt på framsidan av halsen , flyttar matstrupen och luftstrupen mot mitten och din halspulsådern och stora halsvenen ur vägen mot sidan. Den diskbråck tas bort helt och hållet genom snittet . Ofta ( men inte alltid) är skivan ersätts med en bentransplantation , antingen från ett kadaver eller från din egen kropp , så de två kotor ovanför och under det kommer säkring .

efter operation

Efter operationen kommer en fysisk eller arbetsterapeut arbetar vanligtvis med er före utskrivning från sjukhuset . Du kan få ett nackskydd eller en nackkrage för att minska belastningen på nacken tills det är helt läkt . Generellt de långsiktiga resultaten är ganska positiva , men som alltid , om du har några frågor om ryggläge eller om främre livmoderhals discectomy är rätt för dig , är det bäst att rådgöra med din läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.