AC gemensamma reparation kirurgi med hjälp av PIN-metoden

The acromioclavicar ( AC ) gemensamt är där nyckelbenet fäster vid skulderbladet . Kirurgi är oftast inte behövs när denna gemensamma blir separerade . Men i fall av allvarlig separation , kan operation bli nödvändig . Stift används under AC operation för att stärka och förbättra stabiliteten i det gemensamma

grad

När AC gemensamma separeras , är graden av separation gett ett betyg.En grad 1 separation innebär att ligament som håller ihop förbandet har delvis trasiga. När ligament helt slits , är en uppdelning anses grad 2 separation . I en grad 3 separation , är den gemensamma helt separerade . och axeln sjunker med vikten på armen .nyckelben rör sig över skulderbladet i en klass 4 separation . En Grad 5 separation är detsamma som en grad 3 separation , men dra i armen gör att gapet mellan lederna att vara större . I en klass 6 separation , är alla inblandade ben helt brustit. En markör kommer att behövas för att stödja den skadade armen under de senaste tre klasser .

Kirurgi

De flesta AC separationer inte kräver invasiv behandling , men en grad 4 till åk 6 separation är tillräckligt allvarlig för att operation . Vissa grad 3 separationer kan kräva behandling och operation kan också krävas om ligamenten har skadats svårt . Kirurgi används för att rita nyckelbenet och skulderbladet ihop så att ligamenten mellan dem för att läka ordentligt . Ett antal metoder används för att hålla det gemensamma på plats , inklusive nålning , skruvar och bioabsorbable eller nonbioabsorbable enheter passerat genom en borrat hål i benet . har

Pin

När nyckelbenet och skulderbladet kommit tillbaka tillsammans under operation , är ett stift som används för att ansluta ben till varandra och stödja gemensamma som det läker . Även stiftet inte stärka den skadade leden, innebär detta inte att den gemensamma kommer att kunna bära så mycket vikt som det gjorde innan de separerade .Pins placeras genom acromion ( den utskjutande delen högst upp på skulderbladen ) , över fogen själv och sedan ner nyckelbenet . Detta ökar också stabiliteten i den skadade leden.

Postoperativ

När AC gemensamma har fästs , kan patienten förvänta arm skadad axel vara i en lyftsele i minst två veckor . Efter denna tid är fyra veckor av sjukgymnastik och rörelse övningar som genomförs på axeln . I mellan sessioner måste armen kvar i en sele .Efter de första sex veckorna kommer en operation göras för att ta bort stiften från det gemensamma . Tunga lyft är förbjudet i åtminstone sex veckor .

Överväganden

Det är viktigt att komma ihåg att inte lägga någon belastning på axeln efter din AC gemensamma nålas . Kontakta din läkare omedelbart om du märker någon smärta eller märker några utstickande från din axel under återhämtning , eftersom det kan tyda på att det gemensamma har separerat igen trots att nålas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.