Hur lap - band kirurgi arbete ?

fysiska förutsättningar

För att kvalificera sig för LAP -BAND kirurgi , att patienten måste vara det minst 100 pounds eller mer övervikt . Om hans BMI är mindre än 40 , skall han följa även andra hälsokriterier krav , såsom högt blodtryck , höga kolesterolvärden , överaktiv sköldkörtel och diabetes . Det är viktigt att beakta att en individ inte kan grunda sin behörighet för kirurgi borta från sitt BMI ensam . BMI är en beräkning som måste göras i samband med din läkare . För dem med en stor benstomme eller de som har en stor mängd muskelmassa , skulle deras BMI vara hög-detta betyder inte att de skulle på något sätt kvalificera sig för Lap-Band eller någon annan typ av magoperationer . En annan kriterier att de flesta läkare kräver är att patienten har försökt andra vägar att gå ner i vikt och misslyckats . Detta kan ske genom föreskriven bantningspiller och flera försök motion . De la kriterierna se till att patienten gör en hälsosam beslutet och att deras försäkringsbolag ska täcka kostnader om operationen är relaterat till ett medicinskt hälsotillstånd.

Förfarande

LAP-BAND är en justerbar silikon gastric banding system som hjälper överviktiga patienter med att förlora vikt genom att kontrollera mängden mat intag . Operationen innebär en kvalificerad läkare att göra ett snitt i buken via laparoskopi . Detta är en liten kirurgisk teknik som minimalt invasiv . Kirurgen lokaliserar den övre delen av magen genom laparoskop som innehåller en liten kamera på slutet . Kirurgen placerar sedan magsäcksoperation enheten runt magen området . Enheten är trånga och dras åt för att blockera en stor mängd mat och vätskeintag . Resultatet är en långsammare och mer hanterbara födointag process som resulterar i att äta mindre och till slut förlora vikt . LAP-Band systemet är anslutet till en fylld saltlösning slang och port som tillåter kirurgen att anpassa enheten efter behov . Hela operationen i allmänhet bara tar cirka en timme att slutföra .

resultat

Efter operationen är det viktigt att följa kirurgens råd för en ordentlig återhämtning . Patienten ska kunna återvända hem samma dag eller dagen efter operationen. Tunga lyft och överansträngning är förbjuden under den första veckan. För första veckorna kommer en flytande kost i allmänhet rekommenderas. Detta gör det möjligt LAP-BAND att bosätta sig på plats och ge patienten tid att vänja sig vid enheten . Ett vitamintillskott rekommenderas för de första tre månaderna eller tills patienten kan börja äta fast föda igen . Kirurgen kommer att vilja patienten att träna dagligen för att hjälpa tonen muskler och uppmuntra viktminskning . Patienten kan också behöva besöka kirurgen att få sina LAP-BAND justeras via hamnen . Detta är typiskt eftersom patienten antingen inte äter tillräckligt eller äter för mycket .

Det finns risker för infektioner under och efter LAP-BAND kirurgi . Glidning av bandet , blockering , förstorad magsäcksficka , saltlösning läckage , inre blödningar och gastrointestinala problem är möjliga komplikationer som kan uppstå från denna typ av operation .

Viktigt flesta patienter förlorar upp till 60 procent av sin kroppsvikt under de första två åren efter operation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.