Mayo Clinic information om knä bandet kirurgi

Enligt Mayo Clinic , som av 202C 1 /3 av vuxna i USA anses vara överviktiga , med fetma anses ha ett BMI ( body mass index ) på 30 eller högre . En lap-band kirurgi kan erbjuda en snabb lösning på de med ett BMI på 35 eller högre genom att begränsa hur mycket mat kan konsumeras på ett sammanträde , men Mayo Clinic varnar någon viktminskning kirurgi inte fungerar om ytterligare viktminskning åtgärder tas inte

kartell Kirurgi

Den fullständiga medicinska termen för LAP-BAND förfarandet är laparoskopisk justerbar gastric banding ( LAGB ) . Det anses vara en " restriktiv " förfarande att den begränsar magen och mängden mat man kan hålla .

Överväganden

Mayo Clinic stater LAP-BAND kirurgi bör övervägas om ditt BMI är 40 eller högre , eller om det är 35 till 40 och du har också hälsa komplikation från övervikt som högt blodsocker eller diabetes .

Förfarande

Kirurger gör små snitt i buken som skall passa en liten kamera och de verktyg som behövs för att avsluta förfarandet , sedan dela magen i två sektioner med ett knä band som är fylld med en saltlösning .

Fördelar

Eftersom den del av magen där maten kommer i är mindre , patienterna känner bättre efter att ha ätit mindre mat , med viktminskning som följd . En liten öppning genom knä band från övre magen hälften till den nedre halvan garanterar att maten kan också lämna magen i en långsammare takt , vilket gör " mättnadskänsla " sensation längre .

Varning

Mayo Clinic noterar LAP-BAND kirurgi kan potentiellt få allvarliga komplikationer , infektioner , blodproppar , lunginflammation och gallsten finns möjligheter . Förfarandet kommer heller inte att fungera om ytterligare beteendeförändringar-att äta mindre , motionerar mer-är inte gjorda efter operationen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.