Skillnaderna mellan laser & LASIK öga kirurgi

LASIK öga kirurgi är den vanligaste formen av korrigerande ögonoperationer och en typ av laser ögonoperationer. Som av 2008 hade mer än 12 miljoner patienter genomgått Lasik i USA sedan det godkändes 1995 , enligt New York Times . Den totala komplikation är låg , med siffror från mindre än 1 procent till 5 procent , beroende på källan . FDA inlett en undersökning av dessa komplikationer under 2008 .

Laser Eye Surgery

laser ögonoperationer är någon form av operation som använder laser på ögonen . Introducerades först på 1950-talet , har korrigerande laser ögonoperationer blir billigare och vanligare under de år på grund av tekniska framsteg och tekniskt kunnande av läkare för att utföra det .

LASIK öga kirurgi

LASIK kirurgi är ett typ av laser ögonoperationer. Det är unikt på grund av hur lasrar används för att utföra uppgiften att fastställa ögat . Lasern skär första ett tunt lock från ögat och formar de vävnader i ögat under den för att korrigera patientens syn . Slutligen är luckan tillbaka på ögat för att hjälpa ögat att läka snabbare . Lasik är en stor efterfrågan eftersom det är nästan smärtfri . Det har dock varit några sällsynta fall där Lasik faktiskt skadar ögat mer .

Andra typer av lasern öga kirurgi

Förutom LASIK , andra former av laser ögonoperationer innehålla Lasek ( ett förfarande där ett tunt skikt av öga vävnader tas bort , omformas och placeras tillbaka på ögat), PRK ( där ett tunt lager av ögats vävnad tas bort av en laser helt att låta ögat läka ) och brytningsfel Lens Exchange ( där en persons fysiska lins tas bort och ersättas med en kisel ersättare lins ) .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.