Vilka är farorna med laser tatuering borttagning ?

Enligt en undersökning från 2006 av Northwestern University , 17 procent av 24 procent av människor som hade tatueringar funderade på att ha dem bort . Laserteknik är ett populärt sätt att göra det . Ian Kirby , en av grundarna av en laser tatuering borttagning franchise baserat i Kalifornien , berättade Inc. tidningen att processen som används vara mycket farligare än det är nu. " Tidigare var laser ungefär som bazookas , de bara skulle spränga huden , " Kirby sagt. Framsteg inom teknik och ökad laser erfarenhet inom läkarkåren har gjort laser tatuering borttagning säkrare , men det finns fortfarande några små risker .

Ärrbildning

om risken för ärrbildning brukade vara större med lasrar , Konsumentverket Guide till plastikkirurgi framhållit att risken är nuförtiden ganska ovanligt . År 2006 uppskattade University of Iowa Health Center att risken är 1 procent eller 2 procent. Eftersom tekniken har utvecklats , kan andelen ha minskat .

Pigmentation

I sällsynta fall kan pigment i huden permanent ändras av lasrar . Men förändringar av hudfärgen är oftast övergående . Lasern förändringar ytan hudfärg , men ny hud växer tillbaka för att ersätta den i några veckor .

Andra biverkningar

Laser borttagning av tatueringar kan orsaka blåsor , fjällning och infektion . Vanligtvis är dessa problem är tillfälliga . De kan minimeras genom att se till att läkare eller tekniker är erfarna och använder de mest up-to -date laserutrustning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.