Vilka är riskerna med tatuering borttagning ?

År 2006 Northwestern University undersökning uppskattade att 24 procent av amerikanerna hade en tatuering och 17 procent av dem tänkte på att ha det bort . Flera typer av tatuering borttagning förfaranden finns tillgängliga . Som med alla medicinska åtgärder , är riskerna med tatuering avlägsnandet , även om de är relativt små .

Ärrbildning

The University of Iowa Health Center berättar att de två typerna av lasrar är destruktiva och icke-förstörande . Viss risk för permanent ärrbildning finns med destruktiva lasrar , men risken med icke-förstörande laser är bara " ett par procent eller mindre ", enligt skolans hemsida .risken för ärrbildning är större med andra , mindre vanliga metoder för tatuering borttagning, såsom salabrasion , vilket innebär saltning och sandning den tatuerade hudområdet . En liknande process kallas dermabrasion . Excision-processen för att ta bort huden och antingen sy området stängt eller utföra en hudtransplantation på området-bär också risken för ärrbildning , enligt Kosmetisk Kirurgi hemsida

Pigmentation

Dermabrasion . -en process för att slipa huden med en slipande roterande verktyg-bär den högsta risken att förändra hudens pigment , vilket gör det antingen ljusare eller mörkare beroende på patientens hy . Laserbehandlingar har också en måttlig risk för lätt pigment förändringar .

Infektion

Enligt Kosmetisk Kirurgi hemsida , är risken för smitta större med excision än med någon annan tatuering borttagning förfarande typer . Möjligheten för infektion , dock finns med någon av de fyra alternativen-men det är osannolikt om förfarandet görs av en utbildad professionell .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.